Kesä tulee, onko vene valmis? Osa 1

No lyhyesti, ei ole mutta edistyy koko ajan 🙂

Meidän vene. Flipper 640HT vuosimallia 87?

Viime kesä oli meille hiukan haasteellinen veneilyn kannalta ja vene vietti telakalla osan kesää kun tehtiin korjauksia. Ja samalla huomattiin jotain vanhojen omistajienkin virityksiä ja joitakin vahvistus tarpeita ym. Eli normaalia vanhan veneen omistajan arkea. Aina on jotain mitä voisi parantaa. Siitä huolimatta ehdittiin ajaa noin 700mpk kesän aikana eli tiedettiin, että venettä on kiva ajaa ja kulkee/käyttäytyy nätisti eli tämä kannattaa laittaa kuntoon. Ja veneenä meillä on Flipper 640 HT ja perseessä roikkuu 175hp kone.

Sähköjen uusimista

Viime kesänä kun vene nyt muutenkin oli telakalla niin päätin samalla uusia sähköjä ja laittaa veneeseen kaksois akku järjestelmä. Uusin varmaan noin 60% kaapeleista ja tein samalla asennuksista nätimmät kuin ennen ja lisättiin/uusittiin liitäntöjä, valoja ja katkaisijoita.

No koska kaikki rakenteelliset ja tekniset ongelmat saatiin korjattua viime kesänä niin nyt päätettiin talven aikana keskittyä veneen ulkonäköön ja viihtyvyyteen. Ja tähän kohtaan voin lisätä maininnan, että mitään mitä mainitsen ei ole sponsoroitu vaan ollaan kaikki ostettu ihan itse ja kerron vain tuotteista tai liikkeistä joita haluan suositella oman kokemuksen perusteella.

Lattia ennen

Uusi Flexiteek

Lattialle päätettiin laittaa Flexiteek 2G synteettinen teak lattia. Oli paljon hintavampi kuin mitä ajateltiin, mutta päätettiin silti satsata kunnolliseen ja nättiin lattiaan. Tämä kestää varmaan kauemmin kuin koko muu vene. Tässä hinta riippuu paljon kuinka paljon teet itse mutta oli sen verran hintava että päätettiin ottaa avaimet käteen asennuksella jolloin firma huolehti muottien teosta ja valmiin tuotteen asennuksesta ja vastuu onnistumisesta on silloin heillä. Näyttää tosi hyvälle eikä ole mikään irtonainen matto joka liikkuu.

Penkkien uudelleen päällystämisestä oltiin keskusteltu jo vuosi sitten mutta silloin ei saatu vielä sitä tehtyä kun tuli vähän muuta mietittävää ja kustannuksia veneeseen, mutta nyt päätettiin että on aika se tehdä. Niinpä vietiin verhoiltavaksi/kokonaan uudistettavaksi kaikki penkit ja patjat ym. mikä vaan irti veneestä lähtee (ja osa lähti kirjaimellisesti leikkaamalla kun vanhoja pultteja ei saanut enää auki). Osa etupatjoista meiltä kokonaan puuttui niin nyt saadaan nekin sitten samalla. Liikkeeksi valikoitui Nauvolainen Venetex. Sitten tuli seuraava ongelma. No mitä kangasta, minkä väristä, yksi vai kaksi värinen, jne. Taas piti tehdä paljon päätöksiä (mitkä tietenkin vaikuttaa myös hintaan). Samalla vietiin sinne myös vanha kuomu pestäväksi ja kyllästettäväksi. Päätettiin myös ottaa muotoon ommeltu petari etupäähän niin jos vaikka jopa nukutaan joku yö veneessä ensi kesänä 🙂

Pöydän testausta ennen viimeistelyä

Seuraavaksi otin työn alle pöydän joka meiltä myös puuttui. Alunperin pöytä toimi myös etupäässä sängyn osana niin se määrittelee aika tarkkaan päydän muodon ja tarkoittaa myös ettei sitä voi ostaa mistään valmiina. Niin kuin normaalisti niin tein siitä ehkä vähän turhankin tukevan (ja painavan) mutta parempi niin kuin liian heikko sillä ei kumpikaan vaimon kanssa olla mitää keijukaisia. Seuraavaksi piti ostaa pöydän jalka. Sen tilasin jostain netti liikkeestä ja se on ihan perus putki vaan joka tökätään lattiassa olevaan reikään. Simppeli ja siisti

Osa 2 löytyy täältä

Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet, Kokeiltua, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.