Utbrytarkungarna

Just nu händer det inte så mycket på Westerbacka. Trädgården torkar bort och våra jobb kräver sitt så någon tid och ork för nya projekt finns inte riktigt just nu.

Däremot finns det två som växer så det knakar! Tänk, de är redan 3½ veckor gamla!  Kattungarna har nu blivit riktigt vana med oss och vill gärna socialisera. Vi har tagit dem ur korgen, lagt oss i soffan och låtit dem kravla omkring på oss. Det här har gjort att de har fått mersmak på att se världen utanför korgen. Kanten på korgen är inte så hög så idag hade de kommit på hur man tar sig upp och ut. Som hjälp och säkerhet hade jag lagt en stor sittdyna framför korgen. Jag visste att det skulle ta sig ut så jag ville vara säker på att de kom in tillbaka också. (Filmklippet är inte av bästa kvalitet men kattungar är ju söta ändå.)

Med hjälp av fanerskivor har jag inhägnat ett område på ca 2 kvadratmeter som nu är kattungarnas hem. Där kan de traska omkring bäst de vill utan att jag behöver oroa mig för vart de tar vägen. De ska snart få en egen matskål och en egen sandlåda som mamma Fia får lära dem att använda. Det brukar gå riktigt smidigt.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.