Nu är det bara resten kvar

Sen när man tror att det är färdigt finns det ändå kvar att göra. Men nu ska vi njuta en stund av de vackra ytorna!

Frågan nu är hurdana gardiner vi ska skaffa. Rullgardiner ska det vara, men sen? Hurdan ska gardinstången vara? Det är en fråga minst lika svår som hurdana tapeter vi ska ha…


Kolla hur vackert taket blev när det blev vitt! Panelens hyvling framträder så mycket bättre nu att det är en ren fröjd att se på taket.


Här är nåt som inte är färdigt. Skåpdörrarna till de inbyggda skåpen ska få en ny yta. De är gjorda av melaminskivor så det är inte helt enkelt att förnya dem. Ett tips vi fått är att dra på mönstrad plastfilm, men vi har bestämt oss för att pröva ett riktigt 50/60-tals knep som visst är modernt igen. Stay tuned…


Den härliga plåtugnen är en stämningsskapare av rang. Den fick ett nytt varv vitfärg på sig för att inte sticka ut, fast den var i gott skick tidigare också.  Den värmer alldeles förfärligt effektivt så vi eldar inte i den. Det är kanske därför den hålls så vackert vit.


Belysningen är av modernare snitt nu. Uppe på takbalkarna ligger ledslingor och ger ett klart sken som ändå inte bländar. På grund av den sparsamma och fantasilösa dragningen av el i det här rummet krävdes det lite nya kablar som tyvärr måste sättas på ytan. Med en kabelränna blev det ändå förhållandevis osynligt. Sen får den gamla takkronan hänga kvar som förstärkning och blickfång.


Det är ju nästan synd att flytta in möblerna i det här rummet nu!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nu är det bara resten kvar

  1. Malin W skriver:

    Spännande med skåpdörrarna!

Kommentarer är stängda.