Familjens nykomling

I går delade en väninna på facebook bilden av en kisse som setts stryka omkring i flera veckor. Hennes familj lyckades fånga kissen och en annan familj tog över som mellanstation. Eftersom kissen antogs vara en övergiven sommarkatt efterlystes ett nytt hem för den lilla kissen som fått arbetsnamnet Snöflinga.

I morse meddelade jag att vi var intresserade för vi har ju redan en tid saknat en kompis åt Manda efter Poju som försvann.  Så på tidig eftermiddag åkte vi iväg för att bekanta oss med den infångade kissen. Inom en timme från att vi sågs första gången fick jag skrapa kissen bakom öronen och vi var kompisar!

Kissen visade baken åt mig en kort stund och jag är rätt säker på att det är en hona. Hon lät mig flytta in henne i en transportbur och vi åkte hem till Westerbacka. Eftersom kissen är utsvulten och ny i huset valde jag att placera henne i bastun för att hon ska få bli trygg utan att bli tuktad av Manda. Där tog hon sin tillflykt till utrymmet bakom ugnen. Så nu är hon rätt sotig om tassarna…
fia1Jag serverade henne ett par matskedar kattmat och hon kom fram från sitt gömställe och åt hungrigt. Jag gömde lite maskmedicin i maten men när jag kollade efteråt så hade hon nog lämnat den. Tydligen smakar maskmedicin lika illa för katter som penicillin för människor.

Sen satte jag mig på laven och lockade. Hon kom nära mina fötter rätt snabbt, för vi var ju lite polare ren. Fast bilden är oskarp kan du se hur smutsiga tassarna är av sot. De ska vara helt vita!

fia2Så fortsatte jag prata med henne och erbjöd mig att skrapa lite till bakom örat.

Som du ser i filmen så är det ganska skönt att ha en människa som kan smeka och krafsa.
Till slut tyckte hon att mina ben var en bra madrass och där låg hon en god stund och klöste mig med sina sylvassa klor. Aj! När jag sen passade på att känna lite grann på magen så bet hon mig snabbt och ordentligt med sina likaledes sylvassa tänder. Aj! Magen är ganska hård och svullen så jag tror den är ordentligt öm. I samma situation skulle jag också bita den som vill röra min mage så no hard feelings!

fiaNu hoppas jag bara att hon kan sova lugnt i natt och att magen börjar fungera. Sen får det bli ett besök till veterinären för behövliga vaccinationer och mediciner för jag misstänker lite att hon förutom mask har öronskabb.

Ingen jag känner vet var hon är född eller varför hon blivit hemlös. Med hennes storlek, kroppsbyggnad och pälskvalitet som utgångspunkt åldersbestämmer jag henne till 10-15 veckor. Med hennes beteende som utgångspunkt kan jag med säkerhet säga att hon är en hemlös familjekatt och inte en vildkatt.

Jag kallar henne Fia just nu för hon är en sån liten lill-fia men det känns inte som hennes riktiga namn. Snöflinga är otympligt men jag tänker mig att det kan vara hennes efternamn. Så vad ska vår lill-fia heta?

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt, Familj & Husdjur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.