En sockerbagare här bor i huset

Jag gillar pepparkakor. Speciellt gillar jag att dekorera dem. Det är terapeutiskt att sitta och pyssla och göra dem fina. Fast, de här har nog rätt så simpla mönster.

pepparkaka

Nu kan det hända att du tycker att det ser lite konstigt ut med svart strössel på mina pepparkakor men det beror på att det här är PEPPARkakor. Turkisk peppar kakor.

pepparkisse

Jag ville pröva någonting annorlunda så jag gjorde pepparkakorna utan de vanliga kryddorna och smaksatte med lakritspulver istället. Sirapen bytte jag ut mot muscovadosirap för den har lite lakritssmak i sig själv. Så för att förhöja smaken av lakrits tänkte jag att det blir bra med salmiakströssel och det blev hur mumsigt som helst.

 

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Mat & Smaker och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på En sockerbagare här bor i huset

  1. Malin W skriver:

    Katter katter i massor 🙂

    • Janette skriver:

      Jag hade köpt några nya pepparkaksformar så jag måste ju testa dem. Så klart blev det en massa katter i detta kattälskande hus! ??

Kommentarer är stängda.