Onko peuroja näkynyt

Juteltiin tässä kavereiden kanssa, että 20 vuotta sitten kun muutin Nauvoon niin silloin näkyi usein hirvi kun oli matkalla töihin Paraisille ja sai ihan oikeasti olla varuillaan ettei niihin törmännyt. Muutama läheltä piti oli niidenkin kanssa ja ne on sen verran isoja että ne on yleensä suht helppo havaita vähän kauempaakin ja ne myös liikkuvat hiukan hitaammin ainakin peuroihin verrattuna. Hirvi on myös sen verran isompi eläin, että se tulee tuulilasista sisälle varsinkin jos auto on sellainen “normaali” vähän matalampi henkilöauto. Tässä oli syy miksi aikoinaan siirryin vähän korkeampiin “citymaasturi” tyylisiin kun mietin auton vaihtoa.

Niin kuin jo totesin niin ennen näkyi hirviä, mutta ei oikein peuroja. Nykyään tilanne on ihan toinen sillä en muista koska viimeksi olen nähnyt hirven ja muutenkin niitä näkee ehkä pari kertaa vuodessa. Peurojen kanssa tilanne on nykyään ihan toinen. Niitä näkee 10-30 joka päivä kun menee töihin ja ne ovat todella nopeita hyppäämään ojan yli ja tulemaan auton eteen ennen kuin ehtii tehdä yhtään mitään. Tämän olen nyt saanut ihan itsekin huomata sillä olen nyt ajanut 2 peurakolaria viimeisen 8 päivän aikana ja 4 kolaria viimeisen 3 vuoden aikana. Aika monella alkaa olla mielessä, että miksei niitä ammuta enemmän kuin mitä nyt tehdään sillä kanta alkaa olla räjähtämässä käsiin.

Vaihdoin autoa kesällä ja kojelauta kamera ei oikein sopinut uuteen autoon niin hyvin kuin vanhaan niin en asentanut sitä uuteen autoon. Mutta taitaa olla aika katsoa uudestaan jos sen kuitenkin saisi sinne sopimaan kun kuvattavaa näköjään riittää.

Det här inlägget postades i Natur, Resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.