Charlie – oj, Charlie.

Det är otänkbart att man slår tillbaka med vapen mot någon som tecknat och publicerat en satirisk teckning, var det någon som sade. Nej, tänkte jag, inte alls otänkbart, egentligen fullt förståeligt.

https://twitter.com/davpope

Nu tror du väl att jag blivit knäpp, men läs en bit till.

När en person känner sig kränkt, känner att någon hånar en eller det man håller för heligt så bli man arg. Helt naturlig reaktion, inte sant? Så, när denna person står där och är arg, topptunnor rasande, så vill den ge igen, en riktigt ordentlig hämnd. Om man inte behärskar motståndarens vapen så tar man till de vapen man själv behärskar. Om man inte behärskar pennan så kanske man tar till en kalashnikov istället. Det är på samma nivå som i sandlådan. Om jag inte kan bygga ett finare sandslott än du så kan jag i alla fall sparka sönder ditt.

Jag tycker inte att det är rätt,
jag tycker inte att det är försvarbart,
jag tycker att vi behöver mera utbildning!
Vi behöver flera som Malala som vågar stå där och säga att det behövs mera skolgång för allt flera. Vi behöver mera förståelse för varandra och vi behöver respektera varandra och det var och en håller heligt. För när vi respekterar varandra så låter vi bli att, i yttrandefrihetens namn, håna och driva med varandras tro.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.