Sähkönkulutuksen suranta, MAALISKUU

Linkki Helmikuun kulutus mittauksiin.

Taas on kuukausi mennyt ja aletaan onneksi mennä lämpimämpään suuntaan vaikka maaliskuun alku vielä kylmä olikin. Maaliskuussa käytettiin hiukan vähemmän sähköä kuin tammikuussa ja se oli lähinnä aurinkopaneelien ansiota.

Maaliskuun sähkönkulutus ja ulkolämpötila

1 ja 12 päivä oli puupannu päällä.
2 päivä oli takka päällä.
21 päivä oli aurinkopaneelien asennus ja 22 päivä iltapäivällä ne laitettiin päälle. Ne ehti tuottamaan noin 160kWh maaliskuun loppuun mennessä.

Maaliskuussa kokonais kulutus oli 2129kWh ja lämmitykseen meni mittarin mukaan 1255kWh (ja normaali 50kWh lisäys niin sanotaan pyöreät 1300kWh lämmitykseen). Se kerrottuna 12.7 senttiä/kWh tekee 165,10€ eli ei paljon halvempi kuin helmikuukaan mutta nyt on ollut epätavallisen kylmää.

Nyt on tähän mennessä koko talvena kulunut 5639,43kWh sähköä lämmitykseen ja se on maksanut meille 850,44€.

Saa nähdä koska alkaa olla niin lämmin, että saa periaatteessa sammuttaa lämmityksen. Viime vuonna se oli huhtikuussa, mutta nyt on ollut selvästi kylmempää. Nyt meillä auttaa jo katolla olevat aurinkokeräimet jotka lämmittää tankin vettä kun aurinko paistaa ja nyt uutena aurinkopaneelit jotka tuottaa yllättävän paljon sähköä pilvisenäkin päivänä ja näin vähentää sähkölaskua.

Linkki Huhtikuun kulutus mittauksiin.

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.