Det var inte alls roligt…

…men jag är säker på att du kommer att skratta.

20160814_123345Igår kväll, när jag var trött och sur och led på allt möjligt, tänkte jag gå ut en stund. Just som jag tänkt den tanken kom Manda in genom kattluckan, med en mus i munnen. En LEVANDE mus. Jag schasade ut henne men en liten stund senare var hon inne igen med musrackarn. Jag sa några väl valda och definitivt censurerade ord och jagade ut henne igen. Nu blockerade jag luckan med mina vinterkängor så att hon skulle hållas ute.

Efter en stund räknade jag med att hon hunnit sätta i sig musen och att faran var över så jag tog bort kängorna från luckan. Efter en stund upptäckte jag att Manda var inne och att Fia jagade musen i vardagsrummet. Ännu flera väl censurerade ord släppte jag ur min mun och så började jag också jaga musen. Det tog en liten stund men jag har varit med förr så jag fick tag i musen och kastade ut både den och Manda. Gissa om vinterkängorna fick stå länge framför kattluckan? Gissa om Fia tyckte att tygmusen var tråkig efter det här? Gissa om det kommer att hända igen….

 

P.S. Musen på bilden är oskyldig om än snarlik den som ställde till med gårdagens dramatik. Den här fick hjärtsnörp i somras när tyckluftskompressorn satte igång och kunde lätt tas i handen för förpassande till tryggare omgivningar.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur, Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.