Min nya leksak

Jag kallar det alltid för leksaker när gubben skaffar sig nya tekniska rackerier så jag kan väl inte kalla det för annat när jag själv skaffat mig nåt nytt.

Jag hade för en tid sen redan börjat fundera på en skrivplatta. Alltså en platta med tillhörande penna som man kopplar till datorn för att använda som mus när man vill skriva, rita, redigera bilder, göra grafik och allt annat som kräver lite större noggrannhet än vad en vanlig mus kanske kan ge. Så damp det stora varuhusets reklamkatalog ner i postlådan och jag bläddrade förstrött igenom den. Jag skulle ju inte ha nåt från de galnas dagar. Hur det nu kom sig så fastnade blicken på följande dags erbjudande på teknikavdelningen. En skrivplatta för femtiolappen? Vill ha. Måst få. Ska köpa!

Nästa dag stegade jag in på varuhuset och sidu, det fanns två kvar! Så jag köpte mig en leksak.

20161019_181723
Så nu när jag har den här måste jag ju träna på att använda den. På samma gång har jag börjat bekanta mig med ett bildredigeringsprogram som har mera funktioner än jag kan drömma om att behöva.  Här är metoden att kolla in handledningsfilmer på Youtube och göra efter.

Den här bilden är inte den bästa men jag har tränat vignettering och att få med handskriven text på bilden. Det allra roligaste är att jag nu kan signera mina foton för hand! Alltid kan man lära sig nåt nytt!

host

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Foto och bild, Hobby & Föreningsaktivitet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.