Ljusare tider

Vi går mot ljusare tider. 

För en och en halv månad sen ungefär, var det som mörkast vid vintersolståndet och då steg solen upp 9.24 och sjönk 15.13 i Helsingfors enligt Helsingfors universitets almanacka. Idag stiger solen klockan 8.13 och sjunker 16.57 (i Helsingfors). Det betyder en skillnad på 2 timmar och 33 minuter! Om ytterligare en och en halv månad är det vårdagjämning och solen stiger redan kl. 6.22 för att sjunka igen kl. 18.34. Då är solen uppe halva dygnet och ljust är det ännu längre.

Håll ut, håll ut, för snart är det vår!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Ljusare tider

  1. Kamomilla skriver:

    Härlig, tack för den trösten!

  2. ami skriver:

    Sommartider hej hej

Kommentarer är stängda.