Sommarens semesterresa på två hjul

ruttenpåkartanDen här sommaren åkte vi på en veckas motorcykelresa kring Bottenviken tillsammans med några andra från Archipelago Riders. Vi tog båten över till Sverige och körde hem. Här på kartan invid kan du se vår ungefärliga rutt som enligt min mätare blev 2287 km.

IMG_1836

 

Första etappen gick från Stockholm till Härnösand i strålande väder. 20160724_150835

I Gävle stannade vi till och njöt av vädret och en av stadens parker.

 

Sen tappade vi bort oss till Galtströms bruk som var väl värd en liten avstickare.

IMG_1878

 

I Sundsvall stannade vi till bara för att beundra den nya bron som byggs där. Maffig är den! Dessvärre fick vi inte köra över den.

 

 
IMG_1967

IMG_1970 IMG_1983 IMG_1984

Andra dagen körde vi över Höga Kusten bron men det var en dimmig morgon så den allra bästa utsikten fick vi först när vi stannade efter bron för att fota den.

 

 

En sån bro skulle inte alls sitta illa här i hemknutarna heller.

 

 

 

Det blev en mördande varm dag så när vi stannade i Örnsköldsvik sökte vi skugga och fann den under backhoppningens landningsbana!  Därifrån körde vi vidare till Piteå där vi stannade på Camp Ladrike två nätter.

 

 

 

 

IMG_2027

 

Tredje dagen spenderade vi med att bekanta oss med Luleå och Gammelstaden. Luleå är en historiskt intressant stad där “gamla stan” Gammelstaden ligger en god bit från dagens centrum. Det beror på att landhöjningen gjorde den gamla hamnen för grund och tvingade staden att flytta närmare havet.

Kyrkohistoriskt är Gammelstaden grymt intressant men det är kanske ett kapitel som den intresserade kan hitta mera info om på egen hand.

IMG_2008

 

 

 

 

IMG_2000

 

På campingen hann vi också roa oss. Till exempel med att fota varandra i nya vinklar.

 

 

 

 

20160727_152121Fjärde dagen blev en riktig långresa från Piteå till Jakobstad. Mellan Piteå och Uleåborg regnade det en hel del och stundvis var det hällregn. Vi blev blöta in på underkläderna men som tur var höll sommarvärmen oss varma ändå. Från Uleåborg till Jakobstad sken solen så vi torkade upp igen.

IMG_2086I Kalajoki stannade vi till en liten stund för att beundra sanddynerna. Här hade man bostadsmässa för nåt år sen så det fanns prima gångbana över sanden.

 

 

20160728_130017Femte dagen körde vi till Alavus som ligger nära Tuurin kyläkauppa. Det är nog ingen liten bybutik utan Finlands (kanske världens) största. Trots detta var jag inte särskilt imponerad. I mina ögon var utbudet mest en sammanställning under ett tak av vad man hittar i andra butiker.

IMG_2111Sjätte dagen körde vi hem. En liten avstickare blev det igen för jag vill besöka S:t Olofskyrkan i Tyvis. Den som brann och byggdes upp igen med talkokrafter.

Väl hemma var vi riktigt nöjda med att ha ett par dagar att vila kroppen innan det var dags att återgå till vardagen och jobben.

 

Vill du läsa mera och se mera bilder från resan rekommenderar jag dig att besöka Archipelago Riders hemsida.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.