Projekt kök: Andra dagen

Efter allt röjande och förberedande igår kom vi dag så långt att det var dags att börja måla taket. Efter att vi tagit bort alla lampor, högtalare och krokar från taket var det ännu att skydda sånt som inte får drabbas av fläckar. Enklast gör man det med plast som har färdigt tejp i ena kanten. Grymt enkelt och praktiskt. Inte heller dyrt. Sen var det bara att sätta igång.

Gubben ville ha taket vitt medan jag tyckte det skulle va snyggt med vitlack så att man ser träet genom färgen. Så vi köpte vitlack, en stor burk. Så började vi dra på vitlacket. Två korta bräder drog vi på och konstaterade att det inte blev särskilt ljust och ojämnt blev det. Ingendera av oss var nöjda så vi avbröt.

På bilden ser di från vänster till höger vitmålat, urspunligt lackat och vitlack. Bilden ljuser så till vida att det vitlackade ser ljusare ut än det ser ut i verkligheten. Det kan hända att det blivit snyggt med ett lager till men det provade vi inte. Det vi dragit på var ojämt, klumpade sig i fogarna och blev inte så ljust som vi ville ha det.

Det goda var att vi hade köpt en burk vitfärg som var tänkt till fönstersmygarna och vedspisen men som dög lika bra i taket. Den räckte precis till en omgång över hela taket. I morgon blir det ett nytt varv till målfärgsbutiken och så försöker vi bli av med den stora burken vitlack om nån vill köpa den av oss.

P.S Gubben påpekar att nu var det jag som var dyr eftersom jag ville köpa lacket som vi ändå inte använde. 🙂

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Projekt kök: Andra dagen

  1. Åkerhyddan skriver:

    Det är ju inte förbjudet att ombestämma sig å tur är väl det! Vad spännande att följa med! Har skumpan på kylning redan… 😉

  2. Anonym skriver:

    Det blir fint med vitt tak!

    H. Hemmamamman på jobb

Kommentarer är stängda.