Nyhjälplöshet – alltså kom o hjälp mig…

Jag gick en tur i matbutiken och råkade få syn på en förpackning med kladdkakspulver. Jag läste inte vad man behövde till, men alltså hallå, kladdkakspulver??? Finns det nånting mycket enklare att vrida ihop – utan kakmix?
Min kladdkaka består av

2 ägg
2½ dl socker
100 g smält smör
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Man rör i hop ägg, socker o smör och blandar i resten av ingredienserna. Häller i en kakform och gräddar i 175 grader i 22-25 minuter. Färdigt.

Okej, nu inser jag ju att om man inte har några av ovanstående ingredienser hemma och ska köpa alla så blir det ju en del över och då kan det va behändigt med kakmix. Men ändå. Det är mest torra ingredienser som håller i evighet och vem har tänkt sig ett liv utan flera kladdkakor nånsin? Så forfarande, KLADDKAKSPULVER???

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Nyhjälplöshet – alltså kom o hjälp mig…

  1. Anonym skriver:

    Har funderat samma med plätt-mix-paketen… H. Viveca

Kommentarer är stängda.