Nästa etapp i bygga-brygga-processen

Följande steg var att göra lite förberedelser.
Ett vinkeljärn behövde kapas upp i 20 cm långa bitar. Vinkeljärnets dimension är 80×80 mm och 5 mm grovt. Det gick åt ett antal kapskivor på vinkelslipen innan vi hade kapat till 20 bitar med lämpligt urtag. Efteråt var jag helt svart i ansiktet och jag insåg att det kanske hade varit klokt att också använda nån typ av andningsskydd/ansiktsmask. Men nåja, det är ju bara järn och det ska väl vara bra för blodet, eller hur?


De 20 cm långa bitarna skulle också förses med ett hål, 22 mm i diameter. Nu var Pasi riktigt glad att han hade införskaffat den här kolonnborrmaskinen. Den underlättade arbetet betydligt! Här börjar han med att borra ett 10 mm stor hål innan han tog till stegborren.


Följande dag var en dag på stranden. De förlängda pålarna skruvades ner så långt det gick och sen kapades de till lagom längd. För att kunna jobba vid de yttre pålarna behövdes det en flotte att stå på.


När pålarna var kapade till rätt längd var det dags att börja binda ihop dem med vinkeljärn. Det ska ligga på rätt höjd och i vattenpass. Då var det bra att ha ett lasermått att bestämma höjden med.


När allt var på sin plats svetsades vinkeljärnet fast.


Längre än så här kom vi inte den här gången för vädrets makter var inte helt på vår sida. Det blåste upp och började regna, så vi bestämde oss för att packa ihop och avsluta för den här gången. Till nästa gång beställer vi vackert, lugnt väder och rejält utvatten, tack!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.