Den segdragna, ovälkomna gästen

Det är dryga två veckor sen jag skrev sist och det beror på att dessa två veckor har spenderats med att kurera en synnerligen irriterande och envis flunssa. Jag blev sjuk tisdagen 3 mars och tänkte att det är en vanlig flunssa som snart går över. Visserligen var det bihålorna som drabbades, men så är det vanligtvis när jag får flunssa. Jag kurerade med alla upptänkliga medikament och mot slutet av veckan kände jag mig lite bättre.

På lördag-söndag blev jag riktigt krasslig och ögonen murades igen av var. Så på måndag morgon den 9 mars ringde jag hälsostationen för att få en läkartid men blev tvungen att ta en tid i Pargas då inga tider fanns på närmare håll. Jag kom mig iväg dit och blev undersökt av en mycket trevlig läkare, Emad Afrasiabi, som skrattade lite åt mig då jag nu kapitulerade för flunssan och erkände mig besegrad. Han skrev ut antibiotika för bihålorna och ögondroppar för ögonen som var inflammerade och röda som om jag gråtit en vecka. Jag tänkte att NU reder det här upp sig och jag blir frisk.

Det har gått åt en hel massa halspastiller

 Min största oro var att jag hade en konsert inbokad i Korpo på lördagen! Jag bara måste bli frisk bums. Visst var jag lite krasslig i halsen under den här tiden men inte värre än att jag nog hade kunnat sjunga på lördag om jag bara blivit frisk snabbt. Men, på torsdag var jag ännu rejält krasslig och på fredag morgon var jag tvungen att ta beslutet att inhibera konserten för förutom att det gjorde rejält ont i halsen var rösten nu bara passlig för whiskey-dränkta hjärta-smärta-ballader på en rökig bar.
Jag kan inte direkt påstå att det kändes muntert, men som en vän krasst konstaterade: “större stjärnor än du har tvingats inhibera”.

Fortfarande är halsen sträv och rösten krasslig och nu kan jag lägga till hosta på symptomlistan. Bihålorna är inte helt krya de heller och jag inser att jag antagligen inte hade nån större hjälp av antibiotikan, det är bara ögondropparna gjorde sitt som de skulle. Nu den 18 mars är jag inne på tredje veckan av flunssa – eller borde jag tala om influensa? Mest irriterande är att jag inte egentligen har haft feber på hela tiden. Min normal temp ligger på 36,6 och nu snurrar tempen på kring 36,8-37,2 förutom igår kväll när den steg ända upp till det fantastiska 37,4!

Jag mår inte bra men jag är inte heller riktigt sjuk. Jag känner mig uslig och är väldigt irriterad på att vara så här ur gängorna. Jag avskyr att gå på halvfart, vara handlingsförlamad och obrukbar! Jag vill bli frisk nu, genast, bums, med det samma!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.