Dags att grilla?

När vårsolen lyser och värmer kan man plötsligt få lust att städa ur grillen. Det skulle ju inte vara helt fel med en grillad biff eller hur?

Jag hade lyft på grillen lock redan tidigare men då lockade inte solen så mycket att jag skulle orkat börja städproceduren. Jag konstaterade bara att det blir jobbigt att städa ur den och stängde locket igen. Men igår kändes det som att det var dags att inleda grillsäsongen. Så jag rustade mig för att ta i med hårdhandskarna mot grillsmutsen.

Jag lyfte på locket och jag lyfte på gallren i grillen. Brännarna var alldeles rostiga och ett fäste hade vittrat sönder. Vi har bytt brännare en gång tidigare i grillen men nu undrade jag om det var värt besväret längre. Så efter en diskussion med gubben beslöt vi att jag inte behövde städa mera. Vi köper en ny!

Vi satte oss vid datorn och började söka efter vår nya grill. Vi visste båda att det skulle bli dyrt för vi vill ha en lika stor som den gamla. Sen är vi också lata grillare så vi vill ha en gasgrill, inte en kolgrill fast den kanske skulle ge maten en bättre smak.

Gubben hittade en som är snygg som sjutton, men det är prislappen också. Så där mycket pengar är vi inte beredda att satsa på vår nya grill.

Så vi sökte vidare och hittade vår nya grill till ett förvånansvärt förmånligt pris. Så vi beställde den bums. Vi borde få den nåt varv i nästa vecka…

…cliffhanger! Jo jag vet att jag retas, men det är lite kul ibland. Stay tuned!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård, Mat & Smaker och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.