En Fia, flera småfior?

Jag hade för avsikt att sterilisera Fia redan ifjol men av någon underlig orsak har tider runnit iväg och tiden till veterinären blev obeställd. Så kom dagen när jag insåg att Fia är dräktig och väntar småfior. Jag blev lite orolig för jag tycker att Fia är så gräsligt liten att jag är rädd att förlossningen blir problematisk. Vi besökte veterinären och fick höra att “det nog brukar gå bra” så nu har vi gått och väntat på den stora dagen.

Magen har växt och jag har redan i flera dagar trott att det nog händer vilken minut som helst nu. Idag verkar det vara rätt så nära men vete tusan om det händer nåt ändå. Fia är sällskapssjuk och kan bara ligga stilla i “förlossningskorgen” om jag sitter bredvid. Det tyder på att det nog är på gång.

Förlossningskorgen är en pärtkorg där många katter före henne har fött sina ungar. Den är lagom stor så att de kan ta stöd och spjärna emot när kattungarna föds. Vid den korgen har jag suttit några gånger och lugnat mina katter när det har varit dags.

Så nu hoppas jag att det snart skulle sätta igång och att allt verkligen ska gå bra!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.