1001 tastes – internationell marknad i Åbo

Genast när jag hörde att det skulle ordnas en internationell marknad i Åbo bestämde jag mig att jag skulle besöka den. Jag SKA gå på marknad tänkte jag. Så jag meddelade på Facebook för hela världen att jag skulle ta mig dit efter jobbet den dag det öppnade, för säkerhets skull liksom, så där så att jag inte skulle glömma eller strunta i det.
Så kom marknadsdagen och min kompis M ringde och undrade vem jag skulle gå på marknad med. Jag hade inget sällskap så jag tog gärna emot M:s sällskap! Vi drog iväg på “utlandssemester” för några timmar. Först tittade vi lite, sen dreglade vi över alla underbara dofter och sen kom vi till att vi måste äta nånting först innan vi shoppar loss. Valet föll på tysk hotdog, dvs. batong med bratwurst. Jag har alltid varit lite skeptisk till bratwurst men fördomsfriheten lönade sig för korven var ju god!
En liten rolig grej hände när vi väntade på våra korvar. Det kom fram en kille till korvståndet och beställde på tyska. Tyska korvar = tyska försäljare, det är väl logiskt? Men, nej! Försäljarna förstod inte tyska utan talade bara engelska!! Lite snopet faktiskt.
När magen var mätt och belåten kunde vi strosa vidare. Det fanns sött, salt, hantverk, plast och METRILAKU! Åh, jag är så trött på att hitta Metrilaku på alla marknader! Jag har själv stått bredvid en Metrilaku-försäljare på Gamla Malmens julmarknad och försökt sälja hemgjort julgodis. Inte så trevligt kan jag säga. Inte för att jag skulle ogilla lakritsen de säljer, nej jag köper gärna själv men jag tycker att det finns marknader där de helt enkelt inte hör hemma. Den här marknaden var ett gränsfall för det var ju 1001 smaker som representerades och det har ju nog Metrilaku också.
Det var en rätt skön blandning av försäljare och vi hittade en hel del saker att sätta våra slantar (ursäkta sedlar!) på. Det var inte helt billigt men det var nog värt sitt pris tycker jag nu när jag smakat på allt jag köpte.
Vi avslutade vår lilla utlandssemester med franska crêpes. Jag valde Nutella och M valde banan och kolasås. Mmm… Jag förflyttades tillbaka till en ljum kväll i Paris för flera år sen där Eifeltornet blinkade med sina tusentals små lampor. Tänk vad smaker och dofter kan påverka en.

Tyvärr fotade jag inget utan njöt bara av stunden.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på 1001 tastes – internationell marknad i Åbo

  1. Åkerhyddan skriver:

    Undrar om inte jag råka ta nån bild. Å du, pistagebakelser med mandelmassa. Illgrönt och GUDOMLIGT gott!

  2. Janette L skriver:

    Japp! Det var mumsfilibabba! Appelsinchoklad är inte dumt det heller.

Kommentarer är stängda.