Sähkönkulutuksen seuranta, HELMIKUU

Linkki Tammikuun kulutus mittauksiin.

Nyt on helmikuu takana. Olipa kylmä kuukausi. Loppukuukausi taisi olla jopa epätavallisen kylmä. Ja tämähän tietää luonnollisesti isoa sähkölaskua. Toki näin kylmällä säällä on ollut puupannukin muutaman kerran päällä samoin takka. Talo jäähtyy aika tehokkaasti kun ulkona on melkein -20 astetta. Tuon kuvan lämpötilakäyrä ei pidä ihan paikkaansa sillä meillä oli useana päivänä -18 astetta niin en tiedä mistä Fortum sen ottaa.

Sininen käyrä ulkolämpötila

1.2 meillä oli pumpussa käyntihäiriö ja puupannu oli päällä 1, 3, 4 ja 27 päivä. 15 päivä korjasin ulkoeteisen toimilaitteen joka ei sulkenut lämpöä ollenkaan vaan sen huoneen lattilämmitys oli täysillä koko ajan.

Kun ulkona oli -18 astetta niin pumppu jaksoi kierrättää lattiassa noin 50 asteista vettä mikä ei ole ollenkaan huono kun meillä on noin 200 neliötä lämmitettävää. Meille se ei kuitenkaan ihan riitä pitämään taloa 21 asteisena sillä meillä on suurin osa lattioista puuta joka estää tehokkaasti lämmön läpituloa. Siksi todella kylmällä on pakko laittaa hiukan takkakin päälle, että saa talon tarpeeksi lämpimäksi (ja samalla voi aina grillata vaikka makkaraa). Maksimi mitä lattialämmitykseen voi laittaa lämpöä on 60 astetta (niin lukee putkissa jotka on lattiassa).

Sähkönkulutus ei myöskään ole verrannollinen viimevuoteen sillä viimevuoden helmikuu oli aika lauha ja lämpötila melkein koko kuukauden oli -4 asteen paikkeilla kun se nyt oli paljon kylmempää. Viime vuonna meni sähköä 610kWh ja tänä vuonna 2355kWh, josta lämmitykseen kului 1425kWh. Eli muuhun taloon/rakennuksiin meni sähköä selvästi enemmän kuin viime vuonna (autotallissa on 2 huonetta jotka lämpiää myös sähköllä, mutta eivät ole mukana tässä vertailussa koska pumppu lämmittää vain taloa)

Mittari sanoo, että Tammikuussa meni sähköä lämmitykseen 1425kWh ja koska mittari on vain pumpussa niin lisään 50kWh lämpimän käyttöveden ja kiertovesi pumpun kulutusta. Eli 1475kWh. Se kerrottuna 12.7 senttiä/kWh tekee 187,33€ eli kallein kuukausi tähän mennessä.

Nyt on tähän mennessä koko talvena kulunut 4339,43kWh sähköä lämmitykseen ja se on maksanut meille 685,34€. Noin kuukausi lämmitys kautta jäljellä ja ainakin maaliskuun alku on vielä luvattu kylmää…

Aurinkosähköpaneelit oli myös tarkoitus asentaa viimeistään viikko 10 mutta niitä ei voi asentaa tiilikatolle niin kauan kuin tiilet ovat jäässä eli näyttäisi vähän siltä että asennus hiukan siirtyy myöhäisemmäksi.

 

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.