Den underbara trädgården

odla02

Ett frö grödde. Ett enda!

Drömmen om den underbara trädgården lever och mår gott. Orken och lusten att förverkliga drömmen är dock på en helt annan nivå. Jag gick in för att så grönsaker i mina odlingslådor med stor lust men sen tog intresset slut.

odla03

Otroligt nog grodde morötterna bra.

Försommaren var torr och mina frön grodde uselt. Jag borde ha vattnat. Jag hade fiberduk över lådorna, för nåndera kissen har kommit på att det är utmärkta sandlådor att göra sina behov i. Antagligen blev det för varmt under duken för en del frön så de grodde inte alls. Det som ändå tar sig är ogräset. Det där som jag inte sått och inte tänker skörda. Så nu är jag led på hela projektet med odlingslådor.

odla01

De pålitliga växterna – ogräsen. I den här lådan har jag inte sått något alls.

odla04

Det växer bra i gångarna. Blåklinten fröade bra av sig ifjol och den växer bra i år.

I gångarna växer maskrosor, tistlar och blåklint! Det växer hur bra som helst där…

 

Jag känner mig själv. Ledan är övergående. Nästa vår sår jag åter ivrigt och då kanske orken håller i sig lite längre. Det enda jag orkar pyssla med den här sommaren är jordgubbsraderna.

odla05

Trastfiske? Nätgubbar?

Nu har jag fått nät över dem så att jag kanske får njuta av resultatet också. Hittills har trastarna gladeligen pickat i sig varenda gubbe som rodnat ens lite. Det är tur för trastarna att jag inte äger nåt vapen för då skulle processen bli kort. Jag erkänner, jag är mordiskt lagd när nån äter upp mina jordgubbar framför näsan på mig!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.