Vaimo EI ollut iloinen

Ura alkaa muodostua

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että kuvittelet olevasi erittäin ahkera ja haluat yllättää vaimosi tekemällä jotain kun hän on poissa mutta homma ei mene ihan putkeen. No niin kävi minulle (taas kerran).

Meillä ei ole pannuhuoneessa lattiakaivoa mutta viereisessä huoneessa on. Pannuhuoneessa on yksi ylipaineventtiili josta tulee vettä aina silloin tällöin jopa niin paljon, että ämpäri täyttyy parissa kuukaudessa. Ja se on pieni ongelma jos ei ole lattiakaivoa eikä muista tyhjentää (kun kesällä ei ole tarvinnut polttaa puita)

 

 

Ura valmis

Niinpä nyt remontin yhteydessä päätin, että vedän putken viereisestä huoneesta pannuhuoneeseen ennen kuin maalaan tai pesen mitään seiniä niin pääsen siitäkin ongelmasta samalla.

No eihän se ole muuta kuin ottaa iso kulmahiomakone ja siihen timanttilaikka ja laittaa laulamaan. Tyhjensin suurimman osan tavaroista pois ja laitoin pressun tavaroiden päälle jotka olivat liian isoja siirtää. Ovi kiinni keittiöön ja pannuhuoneeseen ja siitä se lähtee 🙂

 

 

Hylly rappusten yläpäässä

Noin 5min leikkaamisen jälkeen jouduin menemään ulos hengittämään välillä ja odottamaan, että pölypilvi häviää, että näkee jotain ja sitten taas jatkamaan. Kun olin tuhertanut jonkun aikaa niin olin aika tyytyväinen tulokseen ja yritin olla varovainen etten leikkaa liian syvälle. Tarkoitus oli laittaa 32mm putki ja huomasin, että pakko ottaa vähän lisää kun pohja ei tullut tasaiseksi. Lopulta kuitenkin väsyin ja oli pakko lykätä loppu homma seuraavaksi päiväksi.

Illalla tuli vaimo kotiin ja sai hepulin kun näki jäljet. Ensinnäkin olin unohtanut, että meillä on ruokatölkkejä ym. kellarin rappusten yläpäässä VÄÄRÄLLÄ puolella sitä suljettua keittiön ovea. Vaimon mielestä oikein kivaa. Saadaan sekin hylly nyt sitten kunnolla siivottua.

Keittiön lattia

Seuraavan aamun auringon paiste paljasti jotain lisää. Nimittäin ne keittiön ja pannuhuoneen ovet ei olleetkaan tiiviitä vaan pölyä oli käytännössä levinnyt koko taloon. Ruokapöydän päällä oli nätti pölykerros. No kyllä siitä onkin jo aikaa kun viimeksi ollaan tehty suursiivous.

Seuraavana päivänä päätin vaihtaa työkalua ja muistin, että ollaan jonkun halvan sarjan mukana ostettu joskus paineilma taltta. Tämä työkalu osoittautuikin mainioksi tavaksi muokata uran pohja tarpeeksi syväksi ja tuli PALJON vähemmän pölyä.

Joku oli kävellyt kellarissa
yönaikana lattialla aika päämäärättömästi tosin.
Pölyssä näkyi paljon jälkiä 🙂

 

Kun ura oli valmis niin sitten oli jäljellä enää putken asentaminen ja uran valaminen täyteen. Tämä olikin jo sitten helppoa ja pölytöntä sillä valumassa sekoitettiin ulkona 🙂 .Oli pakko valaa kahdessa osassa sillä putki yritti nousta kun uraan kaatoi valumassaa. Kun ensimmäinen valu oli kuivunut vuorokauden otin painot pois ja valoin toisella kerralla noin 1cm paksuinen kerros lisää ja se oli valmis. Sitten vaan enää se siivous…

Ensimmäinen valu ja painoja putken päällä

 

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.