Med små steg framåt

När vi kommit så långt att ramen var klar blev det tal om pollare. De där korta stolparna som sticker upp ur bryggan så att man kan förtöja båten vid dem. Jag sa att jag ville ha dekorerade pollare medan männen i sällskapet tyckte att det var överkurs och onödigt.

Jag som “bara går hemma hela dagarna” fick i uppgift att skaffa virket och fixa till pollarna. Att hörnen skulle tas ur var alla överens om.


När jag planerat allt stod jag där och funderade hur jag skulle förverkliga det hela. Så jag gjorde som jag alltid gjort: jag ringde pappa! Han kom och hjälpte mig komma igång och sen var det bara att förverkliga min plan.


Att ha dekorerade pollare är säkert onödigt. Det går lika bra att förtöja utan som med dekorationer. Men strunt i det. Jag gjorde som jag ville och jag tycker de är gräsligt snygga, mina dekorerade pollare.


Sen tog vi tag i det som vi säkert borde ha börjat med. Att jämna upp och förstärka parkeringsplatsen. Där blir nu också en ramp som håller för att sätta ut och ta upp båten. Ännu ska det finare grus på ytan så det blir bekvämare att köra.


I väntan på lägre vattenstånd kunde vi sätta fast pollarena i bryggans ram. Här är nu pollaren med snickarglädje på plats.


När vattenståndet gått ner lite kunde vi börja med första hörnet av vattenspont. Eftersom bryggans yttre vägg ska luta, så att isen inte får fäste när den åker upp och ner, är hörnen aningen knepiga. Det blir snett åt ungefär alla håll och kanter…


När man väl har första biten på plats blir det betydligt enklare att sätta resten av väggen på plats. Plankorna slås ner i bottnen och skruvas fast i ramen så att bryggan blir helt tät. Inuti ska det sen komma en del grus och sten.


Här på kortsidan gick det bra att fästa vattensponten i den nedre kantbandet fast vattennivån var ca +-0, men på yttre kanten behöver vi lägre vattenstånd. Enligt prognosen ska det vara lågvatten hela den här veckan, men frågan är hur vi ska hinna med.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.