Vår nya väg över vattnet

Elektra.
Eldriven landsvägsfärja.
Vår nya förbindelse till fastlandet som ska börja trafikera i juni.

Igår döptes hon av sin gudmor Anne Berner i Åbo och så öppnades hon för beskådan av allmänheten. Lite stör det mig att hon inte står öppen för allmänheten i färjstranden där hon ska trafikera men samtidigt förstår jag att hon förevisas i sin hemmahamn Åbo. Det skulle bli trafikkaos i färjstranden eftersom där inte finns parkeringsplatser åt alla som skulle vilja se henne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom jag var i andra ärenden i stan den här eftermiddagen passade jag på att ta mig en titt på den nya underverket. Visst är hon stor. Visst är hon fin. Visst är hon modern. Visst skulle hon få börja trafikera nu, bums, med det samma! Men, bara hon börjar trafikera före midsommar får vi väl vara glada.

Här berättar Finferries om Elektra.

Det här är det allra finaste på hela färjan, tycker jag.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.