Autotallikin kaipaa huoltoa

Ränni roikkui …

Nette puhui tässä artikkelissa asioista jotka ovat olleet TO-DO listalla. No yksi hankalimmista on ollut siinä jo vuodesta 2012 ja nyt kun ei ollut muuta isompaa projektia menossa niin päätin viimeinkin tarttua tähän. Kyseessä nimittäin autotallin roikkuva ränni.

… ja oli täynnä roskaa

Syy roikkumiseen on lumi. Katto (missä aurinkopaneelitkin nyt on) on talvellakin jonkun verran auringossa ja lumi katolla alkaa sulaa. Valuu tietenkin alaspäin ja kun pääsee roikkumaan räystään alle niin alkaakin tulla varjoon/ilta ja jäätyy uudestaan jääden roikkumaan rännin varaan vääntäen ränniä. Ja tämä siis tapahtui jo ennen 2012. Nyt sille oli aika tehdä jotain…

Nostin käytössä. Sepelistä näkyy että vesi on tippunut sinne.

Autotallin ympärillä alkoi tapahtua paljon kuten puiden katkomista, että päästiin eroon varjoista katolla ja muutenkin maiseman siistimistä ja kunnossapitoa. Tulossa oli lisää aurinkopaneeleitakin niin täytyyhän kuvat näyttää hyvältä 🙂

Puhdistettiin rännit vielä ulkopuoleltakin. Näkyykö mitään eroa 🙂

Hankalaksi tämän rännin korjaamisen on tehnyt maasto sillä ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jäi henkilönostin sillä tikkaat olisi olleet todella hankalat ja telineidenkin rakentaminen vähintäänkin haastavaa. Onneksi sopiva nostin löytyi paikalliselta vuokrausfirmalta joten otin sen päiväksi. Kyllä siinä koko päivä menikin. Ikävä kyllä olin yksin kotona se päivä, joten aikaa kului ja kaikkia tarvikkeita ei ollut edes kotona, mutta onneksi ei tarvinnut itse lähteä Turkuun ostoksille. Nette tuli illalla kotiin ja sain vähän apua. Siinä vaiheessa ränni alkoi olla jo valmiina, mutta todettiin vielä, että samalla kun meillä nyt nostin täällä on niin ne rännit voisi vielä pestä. Ja kyllä ne olivatkin aika likaiset. Nyt rännissä on selvästi paksummat kannakkeet kuin ennen ja laitoin toiset kannakkeet vielä sisäpuolelle niin nyt pitäisi kestää millaisen lumikuorman tahansa. Ei ole enää ränni joka pettää jos tulee liikaa painoa.

Lopuksi vielä sepelin tasoitus rännin alapuolella

Ja kun meillä nostin kerran oli kotona niin käytettiin sitä koko rahan edestä ja puhdistettiin toisenkin puolen ränni ja pestiin sekin. Yhteensä otettiin 7 ämpärillistä multaa ym. roskaa pois ränneistä. Lopuksi vielä korjattiin yksi talon katon reunapelti joten oltiin valmiita klo 22 illalla ja vietiin nostin takaisin kylälle. Tuli vähän pitkä päivä sillä hain sen aamulla 8.30 mutta kyllä kannatti 🙂 Loppu silauksena tilasin vielä hiukan sepeliä ja tasoitin uudestaan rännin alapuolelta mihin vesi oli tippunut. Nyt näyttää taas hyvältä.

 

Det här inlägget postades i Aurinkosähkö ja lämmitys, Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.