Pandoras ask?

Som jag berättade tidigare fick gubben en drönare i julklapp. Nå, jag är inte längre säker på om det verkligen var “världens bästa julklapp” som han fortsättningsvis kallar den.
Det ena leder till det andra. “Nälkä kasvaa syödessä” säger gubben och surfar dreglande på nätet efter mera information om drönare. Det finns hur fina grejer som helst och hur fina filmer som helst. Jo, jag beundrar också vad allt man kan filma med en drönare. Jag förstår också att en bättre kamera ger bättre bildkvalitet. Men, jag är inte egentligen intresserad.

Så kommer dagen när DEN säljs några hundringar billigare än tidigare och gubben får efter en del övertalning grönt ljus att köpa DEN. Billigt är det inte men pris och kvalitet går hand i hand så DEN är någonting helt annat än leksaken julgubben hämtade.

jjifbjciPå bilden ser du julklappsdrönare till höger och DEN nyinköpta drönaren till vänster. Nog är det ju lite skillnad…

DEN är en Yuneec Typhoon Q500 4K Pro som har GPS och 4K kamera. Den har mera finesser än vad jag kan räkna upp så jag tog en skärmdump av försäljarens sida där du kan läsa försäljningstalet för drönaren.

yuneec

Så om du hör nåt i luften som surrar är det inte nån som hurrar utan Pasi som försöker smygfilma dig 😉 Resultatet kan du kolla in på hans Youtube-sida. Så kan du ta ännu en titt på videon som är tagen med julklappsdrönaren och själv bedöma vilken förändring i kvalitet vi talar om.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Foto och bild och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Pandoras ask?

  1. Pasi skriver:

    Linkki vanhaan videoon ei ollut sen joululahja kopterin alkuperäisellä 0.3Megan videokameralla vaan paremmalla 2Megan FullHD videokameralla (mikä oli jo turhan raskas sille kopterille). Videosta käy myös selvästi ilmi miksi kuvan vakautus on aika tärkeä ominaisuus kopterin kameran kiinnitykselle.

Kommentarer är stängda.