Gröna gardiner som växer

Ett fönster utan gardin kan kännas naket men ibland är det svårt att hänga gardiner i ett fönster. Ibland behövs det inga gardiner för att fönstret vara är vackert i sig självt. Ibland är man lat, bland vill man inte göra hål i väggen. Det finns en massa orsaker för och emot gardiner. Jag gillar gardiner men nu har några fönster som är utan. Det ledde till lite nytänkande…

Det här är köksfönstret. När vi renoverade köket ville vi inte göra hål i väggarna för gardinstängerna så fönstren fick förbli nakna. Inte heller klätterställningen för gullrankan fick komma tillbaka där den tidigare varit på köksväggen. Gullrankan hade heller inte mått så bra där för det var för mörkt Så nu fick den flytta in i fönstersmygen och jag knöt upp den med band lite provisoriskt. Den trivdes bra och när jag skulle tvätta fönstren insåg jag att det behövdes en mera permanent lösning. Den gamla klätterställningens stänger hade jag kvar så jag kunde återanvända dem till en ny ställning. Det fick bli två krokar i taket på fönstersmygen, snöre (som egentligen borde var en vacker kedja men det hade jag ju inte hemma) och det gamla stängerna. Det blev en riktigt vacker gardin tycker jag.

På övre våningen har vi tre takfönster som är omöjliga att ha gardiner i. Vanligtvis behövs det inte heller men nu märkte jag att jag ju gjort en grön gardin där också. När jag tog in ampelliljorna från balkongen efter sommaren ville jag ge dem det bästa ljuset och det är just här vid takfönstret som det finns. De stortrivs och växer så det knakar. Hade jag förstått hur trevligt det är med takfönster när vi renoverade så hade vi haft flera!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Gröna gardiner som växer

  1. Anonym skriver:

    Vackert Janette!

    H. Maila

Kommentarer är stängda.