Som svamp efter regn

Idag upptäckte jag nånting. Nånting jag inte visste om jag skulle tycka att var äckligt eller vackert. Det är kanske lite av båda.

en01
Lite på avstånd ser det ut som enrisbusken plötslig blivit en havtornsbuske med massor av bär men när man går närmare och tittar lite noggrannare ser det inte längre så trevligt ut.

en03
Plötsligt ser det ut som en koloni av orange maskar satt sig på kvisten! Äckligt!

en04
en02
en05

 

 

 

 

 

 

Jag lade ut en bild på instagram och facebook och svaret kom rätt fort. Det är en svampinfektion som mina buskar råkat ut för. Havtornsrost, gelerost eller hornrost är olika namn på svampar som ser ut som det jag har i enbusken.

Så nu är jag lite klokare men kan fortfarande inte bestämma mig för om det är häftigt, vackert eller bara äckligt.

 

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Foto och bild, Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.