Det våras för ört-trädgården

I september berättade jag att det tar sig i ört-trädgården och nu, hör och häpna, går det framåt!
I höstas fick vi gruset på plats mellan odlingslådorna och lådorna fordrades med sockel-plast men lådorna stod ännu utan jord när vintern kom.

Vi tänkte att vi skulle fylla dem till hälften med den kompostjord som vi hade hemma och fylla på med köpt jord. När det blev vår hjälpte pappa oss att med traktor och vagn flytta högen med kompost. Komposten består av ett eller två (jag minns inte längre) stora traktorlass löv samt en rejäl dos koskit som sen fått stå och förmultna. Nu är det finfin jord men jag fasar lite för alla ogräsfrön som bor i den.

Högen såg inte så stor ut men när pappa började flytta på den insåg vi att den var större än vi trodde. Sen när vi började skotta jorden i lådorna märkte vi att vi nog hade mera jord än vi trott. Nu, dryga 100 skottkärrslass senare kan vi konstatera att högen var rejäl och räckte betydligt mycket längre än vi nånsin trott. Lådorna är nästa fulla, utan nån köpt jord, och ännu har vi en hög kvar. Det är i och för sig jättebra för det är många kvadratmeter gräsmatta som ännu ska anläggas och där blir komposten perfekt på ytan.

Nu börjar stunden närma sig när vi får börja så och sätta. Sättpotatis och -lök är införskaffade samt en massa fröpåsar men jag behöver lite planera i vilken låda jag ska så vad, tror jag. Eller så sår jag hejvilt och noterar på planeringskartan hur det blev. Så får jag fundera om det blev bra sen under sommaren och ta ny start nästa år.

Vet du, det blir nog bra bara det blir färdigt!

PS. Växthuset behöver akut en omgång färdigställande men det får bli efter sådden.

PPS. Haha, en trädgård blir ju aldrig färdig, så när ska det bli bra?

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.