Jag ska måla hela världen lilla mamma…

När man har ett eget hus får man ta hand om allt underhåll själv (om man inte vill betala för att få det gjort av nån). Det är 10 år sedan vi gjorde husets ytterpanel men färgen har hållit bra. Vi använde den billigaste färg vi hittade då och tänkte att vi får väl måla om med 5 års intervall. Otroligt nog har färgen hållit bra. Det är en vattenlöslig rödfärg med linolja, antagligen ganska nära rödmylla och samma färg finns fortfarande att köpa i butiken. Knappa 30 euro för 10 L är fortfarande riktigt billigt när man jämför med andra målburkar.

Runt fönstren ser man skillnaden i den gamla färgen där den varit gömd under foderbräden. Gaveln lyser av ny färg.
Så nu när vi installerade solpaneler blev vi tvugna att forma om lite bräder för att få rören till pannrummet gömda och då måste vi måla ny panel. När man sätter den nymålade ytan bredvid den gamla ser man skillnaden. Den gamla färgen har bleknat lite men inte flagat eller slitits bort så det är riktigt bra att göra en underhållsmålning av huset nu. Att måla hela huset är ändå inget som man ser fram emot så att komma igång har tagit tid men nu sparkade gubben oss i baken och vi målade både lördag och söndag. Det är tungt, obekvämt och jobbigt men till lika roligt eftersom man genast ser resultat.
Man ska inte vara höjdrädd!

Ena gaveln är ca 9 meter hög så för att nå ända upp behövs en sky-lift. Det är ett snabbt sätt att måla och utföra underhållsarbeten jämfört med att först bygga ställningar. Foderbrädena runt fönstren plockades bort, målades på marken och sattes tillbaka. Dessutom bytte gubben ut skyddsplåten på takkanten för den gamla hade blåst sönder. Det blev nog riktigt snyggt när vi var klara men fy tusan så jag hade ont i kroppen av att stå på stege i två dagar! Nu är det då bara långsidorna kvar…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Jag ska måla hela världen lilla mamma…

  1. ami skriver:

    Vad duktiga ni är och så fint det blir

  2. Anonym skriver:

    Fint blir det!
    Hoppas du har lite semester kvar ännu, nu när gubben åkt på jobb…

Kommentarer är stängda.