Intet ont som inte för nåt gott med sig

Min pappa brukar säga “Intet ont som inte för nåt gott med sig” och åter en gång får jag konstaterar att han har rätt. Låt mig ta det från början.

Jag förde vår Husquarna åkgräsklippare på service till Kone-Viitasalo i Reso, varifrån vi köpte den för nåt år sedan. Jag tänkte att det kunde vara bra att låta dem sköta om den inför säsongen. Jag fick inte beställa någon tid utan uppmanades bara hämta in den så att den står i kö till verkstaden. Jag förde dit den 26 april och fick höra att det skulle ta ett par veckor innan den var klar.

Två veckor senare ringde man från verkstaden till Pasi eftersom det var hans nummer de hade i sitt system. Gräsklipparen var inte färdigt servad utan stulen! Vi uppmanades göra en brottsanmälan till polisen och kontakta vårt försäkringsbolag för att få ersättning. Firman gav det serienummer de hade i sitt datasystem på vår gräsklippare åt Pasi. Det visade sig att det numret inte alls stämde överens med det som var noterat på garantiintyget och kvittot.

Jag blev topptunnor rasande och undrade vilket ansvar firman har eftersom gräsklipparen varit i deras förvar. Jag tog pappren med mig och besökte firman för att reda ut frågan. Killen jag träffade var inte företagets ägare men samma person som kontaktat Pasi. Han sökte länge och väl i datorn på vår gräsklippare. Han undrade om vi tidigare haft en annan men jag svarade nej. Till slut kunde han säga att jaha, jovisst, här är er gräsklippares uppgifter.

Sen förklarade killen att man alltid lämnar gräsklipparen på egen risk hos verkstaden. Något sådant var det aldrig tal om när jag lämnade in gräsklipparen på service. Blir den stulen därifrån är det vår hemförsäkring som gäller, det hade företagets försäkringsrepresentant förklarat för dem. Företaget har en ansvarsförsäkring som täcker ifall de är ovarsamma och söndrar vår klippare men blir den stulen har de inget ansvar.

Gräsklipparen hade förvarats på bakgården i en nätbur. Tjuvarna hade klippt upp nätet och farit iväg med två gräsklippare. Lätt som en plätt. Så skulle jag också ha gjort om jag varit ute för att stjäla.

Det som irriterar mig allra mest är den nonchalanta inställningen jag mött från företaget. Inget beklagande av att det här ställde till med problem för oss. Inga försök att hjälpa oss att beställa en ny gräsklippare. Ingen ursäkt för att de uppenbarligen inte satsat tillräckligt på säkerheten för de gräsklippare som står två veckor i kö hos dem innan de servas.

Vår hemförsäkring ersatte förlusten till fullo och vi har köpt en ny gräsklippare från ett annat företag. Det blev en aningen bättre maskin med aningen bredare klippbord. Så sist och slutligen blev det här det billigaste bytet av gräsklippare vi kunnat göra. Alltså, intet ont som inte för något gott med sig.

Trots detta kvarstår frågetecknen kring stölden och företaget. Vi får se vad polisen lyckas reda ut. Efter det här kan vi inte rekommendera Kone-Viitasalo och kommer nog aldrig att anlita deras tjänster igen.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt, Hus & Trädgård, Tankar & debatt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.