Idag för 22 år sedan…

… skrev jag under köpebrevet och blev hemmansägare av Westerbacka.

Så här såg stugan ut som jag köpte. Det var lillstugan till gården som gammelfammo o -faffa byggde åt sig på 1930-talet. 1.8.1996 blev den min. Om du jämför med bilden i headern förstår du att det hänt ett och annat sedan dess.

Så här såg trädgården ut följande sommar efter att jag och pappa gått lös med motorsågen. Häckarna man ser var 5 meter höga när jag köpte huset och de bildade en tunnel fram till huset. De var stickiga och eländiga, så de fick stryka på foten med en gång.


Det här är egentligen de enda bilderna jag har kvar från den tiden, för jag lyckades slarva bort ett helt fotoalbum med bilder (och negativ) som jag tog genast jag köpt huset. Men i mitt minne finns de bilderna kvar och i drömmarna är det till den huset jag återvänder när livet är kaotiskt. Ett sådant lugn som fanns i det orenoverade huset har jag inte hittat någon annanstans varken förr eller senare.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.