Ett saftigt inlägg

Jag fick ett infall att göra rabarbersaft i helgen. Jag har gjort det nån gång förut men då har jag inte varit så nöjd med saften men nu tänkte ja ge rabarbern en chans till. Den är ju som allra saftigast nu och växer så det knakar.

Före

Jag surfade runt på nätet efter inspiration och recept och så drog jag igång saftmaijan med 5 kg rabarber i bitar. Det blev till 4 liter råsaft så nog var det saftig rabarber alltid! Jag tillsatte saften och ytterskalet av 3 citroner, ½ vaniljstång och ½ kg socker per kg saft.

Efter

Gissa om jag blev förvånad över hur otroligt god saften blev?! Den är len och frisk i smaken, inte sur alls och oxalsyran känns inte av alls! Vaniljsmaken känner man inte riktigt av så i nästa sats prövar jag med en hel vaniljstång. Så nu står saftmaijan och puttrar igen med nästa 5 kg rabarber…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.