Nästan som en turist på jobbet

Efter ett läsår av studier och i väntan på fortsatta studier på hösten är jag tillbaka på jobbet under sommaren. “Sommarjobbet” är dock inte riktigt som mitt vanliga jobb. Visst är jag tillbaka som kyrkvaktmästare men nu som AVV – Ambulerande Vikarierande Vaktmästare. Det betyder att jag får agera semestervikarie för tre vaktmästare på tre olika arbetsplatser. Först jobbade jag fyra veckor på min ordinarie arbetsplats i Pargas och nu i juli är jag i Korpo och i augusti får jag ta hand om Nagu vaktmästarens sysslor.

Det är lite spännande kan du tro! Efter nio månader av studier tog det en stund att ratta in vaktmästarfrekvensen i huvudet och komma ihåg allt som en vaktmästare ska komma ihåg. Just som jag blivit varm i kläderna var det dags att byta arbetsplats! I Korpo har jag aldrig jobbat förut så det är en del som är nytt. Arbetsuppgifterna är i stort sett de samma men områdena, redskapen och traditionerna är andra. 11383303_432310926951930_71306427_n

Den här första veckan har mest gått åt till att trimma och klippa gräs. Korpo kapellförsamlings domäner är utspridda så en dag lastade jag redskapen på släpkärran, hängde den efter bilen och drog iväg till Norrskata! Jag kände mig lite som en turist för det är så himla sällan jag rör mig mot Norrskata och Houtskär. Jag fick åka den fina färjan Stella dit och den bullriga, gamla Mergus på vägen hem. Ca 20 minuter tar överfarten från Galtby i Korpo till Norrskata.

IMG_8487

Klockstapeln vid Norrskata kyrka

Utflykten med trimning och gräsklippning tog mig så gott som hela dagen men jag är riktigt nöjd med resultatet för nu är gräset kort runt om hela gravgården!

IMG_8504

Norrskata kyrka

 

 

 

 

 

IMG_8499

Gravgården som ligger bakom Norrskata kyrka

Norrskata kyrka, som idag väl närmast kunde kallas kapell, ligger på en vacker och fridfull plats. Under sommaren är den öppen på lördagar och söndagar och söndagen 19 juli firas gudstjänst där,  så passa på och gör en utflykt dit!

 

 

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Kyrka och församling och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.