2300 km på två hjul på sex dagar

Archipelago Riders långresa den här sommaren gick till Danmark och jag fick äran att planera den, så den blev precis så som jag ville ha den. Vi startade fredagen den 6 juni på kvällen och kom hem fredagen den 13 juni på morgonen och under resan körde vi ca 2300 km. Kartan här visar den rutt jag planerat, inte den vi i verkligheten körde.

Första kördagen tog vi oss från Stockholm till Göteborg och på nåt underligt sätt blev det jättetight med tiden till båten från Göteborg. Vi hann med trots att vi var en minut försenade till incheckningen. På båten över till Fredrikshamn kunde vi koppla av och äta gott så när vi kom fram till vårt övernattningsställe bestämde vi oss för att utforska Skagens norra udde och se solnedgången där. Det var det bästa vi kunde göra den kvällen. Det var overkligt vackert och jag kände mig otroligt lycklig över att ha fått se det fantastiska ljuset som Skagen-målarna vallfärdade till.
Andra kördagen körde vi från Jerup till Billund. Vi körde längs västkusten men den körningen var lite av en besvikelse då det var så höga sanddyner mellan havet och vägen. Vi förstod bra varför det var så för det var rätt blåsigt men utsikten var inget att hurra över. I Billund hyrde vi ett hus för två nätter och det var ett mycket trevligt ställe att bo på.
Tredje dagen spenderade vi på Legoland. Vi tog taxi till och från Legoland och konstaterade att det var billigt, bekvämt och smart för vi behövde inte fundera på parkering eller på att släpa med oss mc-utrustning. Legoland var en upplevelse även för oss medelålders. Många av oss hade ju drömt om ett besök där när vi som små läste Kalle Anka och såg reklamerna i tidningen. Bilder från Legoland hittar du i galleriet.
Fjärde dagen körde vi till Köpenhamn via slottet i Egeskov. Där fick vi bekanta oss med gamla motorcyklar och andra gamla fordon och dessutom besöka slottet och dess trädgårdar. Det var en rolig mix av utställningar och gammal kultur. Bilder från Egeskov hittar du i galleriet. Vi körde över Stora Bälts bro och det blåste ordentlig sidovind så jag höll krampaktigt i styret för att inte tappa kontrollen över min motorcykel. Spännande värre men vackert. Framme i Köpenhamn strosade vi längs Ströget till Nyhavn där vi åt middag. Man borde haft nån dag extra tid för att stanna i Köpenhamn och se mera av stan.
Femte dagen börjde med regn när körde vi över Öresundsbron och genom Skåne men ju längre norrut vi kom desto bättre blev vädret och innan Kalmar var vi torra igen. I Kalmar passade vi på att köra fram och tillbaka över Ölandsbron efter middagen så resan har varit en riktig “bro-runda”.
Sjätte dagen körde vi från Kalmar till Stockholm. Vi körde E22 till Norrköping och sedan körde vi Utflyktsvägen förbi Kolmården. Det är en väldigt vacker och slingrig liten väg som jag verkligen rekommenderar för motorister! I Stockholm missade jag en avfart på Essingeleden och sen blev det ännu ett par felkörningar inne i centrum så vi snurrade på i över en timme för att komma till hamnen. Till slut kom vi rätt och trots dessa missar tackade gänget mig på Silja-båten med att bjuda på middag!

Här står vi i färjkö! Vi åkte färja från Agger till Thyborön.

Jag upplever att det är ganska tungt och ansvarsfullt att vara reseledare så jag är innerligt glad att ha haft tre vilodagar efter redan innan jag ska tillbaka på jobb! Men trots allt så har det varit en rolig och minnesvärd resa.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.