Hej igen! – Täällä taas!

Eeeh, hej!
Vi trodde nästan att vi slutat uppdatera för gott, men är man med blogg så är man. Det blev en rejäl paus, men nu är vi igång igen. För vi saknade ju att kunna berätta om allt vi pysslar med här i knutarna. Och vem ska vi berätta för, om inte för våra bloggläsare? Våra vänner orkar ju inte lyssna på oss i det oändliga…

Det har hänt det ena och det andra under pausen, men det får vi återkomma till senare. Just nu idag, fredagen den 26 juli är det varmt (allt för varmt) och Pasi har fixat igång kylaggregatet i sovrummet. Så förhoppningsvis har vi ett svalt sovrum att sova i den här natten. Det är bara det att hålet i väggen inte är anpassat för röret från kylaggregatet. Så det blir Jesus-tejp och korsade finger för att få det att funka. Vi måste åtgärda problemet, men inte ikväll. För stunden får det duga som det är…

 

 

Eeeh, heippa 🙂
Inspiraatio katkos ohi ja blogin päivittäminen jatkuu. Niin täällä ollaan taas. Huomasimme kaipaavamme päästä jakamaan kaikkia tapahtumia ja projekteja. Kaverit jaksavat kuitenkin kuunnella vain tiettyyn rajaan asti…

Meidän pienen tauon aikana on tapahtunut kaiken laista, mutta palataan niihin hiukan myöhemmin. Juuri tänään, 26 heinäkuuta, on lämmin, (liiankin lämmin) niin päätin laittaa jäähdytyskoneen toimintakuntoon. Toivon mukaan on viileää makuhuoneessa, kun mennään nukkumaan. Ainoa ongelma on, että seinän reikä ei ole mitoitettu putken mukaan vaan se on paljon pienempi. Se täytyy korjata, muttei tänään. Käytetään ilmastointiteippiä ja toivotaan parasta. On siinä koneessa toinenkin ongelma nimittäin sen melutaso. Pitää noin 60 desibeliä ääntä kun se käy niin ei mielellään nuku se päällä. Mutta jos pitää valikoida melu tai lämpö niin …

 

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt, Aurinkosähkö ja lämmitys, Hus & Trädgård, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.