Projekt kök: Det närmar sig

Sakta men säkert händer det nog, fast Starkkismor håller på att gå upp i limningen av nyfikenhet. 😉 Det är ju så att jobbet stör fritidssysselsättningen…

Sista väggen är nu tapetserad och skåpluckorna är tillbaka på sina platser. Det ändrade åter en gång på hela kökets utseende till det bättre. Underligt är det ju ändå att det är sånt pillas att få tillbaka saker på sina gamla platser efter att man haft bort dom ett varv! Egentligen har inget ändrats. Det borde bara vara “plug-and-play” men nehej, lite justeras här, lite ändras där för att få tillbaka luckorna så att det ser bra ut igen. Suck! Nå, nu är det gjort i alla fall.

När allt annat börjar närma sig klart så är det golvets tur att få sig en omgång. Jag tyckte att vårt gamla lackade golv nog gott och väl hade klarat sig utan några åtgärder men gubben insisterade på att det skulle slipas och målas. När vi lade golvet i början av årtusendet så slipade vi det för hand och ganska slarvigt. Nu hyrde vi in ett proffs som kom med sig rejäla slipmaskin och drog över golvet. Själv var jag inte hemma men bildbevis finns för vad som hänt denna kväll. Och doften som kom emot mig när jag kom hem! Det doftar som av färskt virke men ännu starkare!

Med ett grovt slippapper avlägsnades lacket och sen såg golvet plötsligt väldigt annorlunda ut! Nu är hela golvet slipat, slätt och ljust. Följande steg blir att måla golvet. Spännande och lite skrämmande. Det är ingen återvändo till träfärgen sen när målpenseln dansat över golvet…

Här kommer ännu en före-efter bild. Den som nu tänker att “de kunde ju bara lacka golvet” ska veta att det fortfarande är ganska flammigt av olika färger så det skulle behöva ännu djupare slipning om vi valt att lacka pånytt. Därför målar vi. Eller, vi betyder i klartext bara gubben den här gången.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Projekt kök: Det närmar sig

  1. Starkismor skriver:

    Ååhh. Spännande spännande! *väljer mellan accessoarerna*

  2. Janette L skriver:

    Ja se nu till att de matchar köket och inte är för färggranna! 🙂

  3. Peeto_79 skriver:

    Wau, blir jätte fint!!

Kommentarer är stängda.