Två vilda charmtroll och en fotograf

Ibland undrar jag om jag borde hålla hårdare på min “lär-dig-säga-nej” linje men sen igen så kan man inte säga nej bara för att säga nej. Jag vill ju göra roliga saker! Att fotografera och att redigera bilder är kul så när förra charmtrollets moster bad mig fota hennes barn sa jag: javisst, jag kommer!

Det blev en vacker dag i trädgården och barnen gillade att få min uppmärksamhet och att bli fotade. Det är annorlunda att fånga två spjuvrar på bild än att ha bara ett litet barn framför kameran. När de dessutom helst vill retas med varann mest hela tiden så gäller det att lugna ner och fånga de glada minerna. Utmanande ja, men jätteroligt på samma gång!

Att barnen är lite äldre gjorde att jag kunde be dem posera si eller så, med en ettåring är det inte så enkelt, och det gjorde stunden ännu roligare!

Ibland blir det fint med en lugn posé men ibland kan det bli lite upp-och-ner! Att variera är roligt och ger fina collage-bilder när man kan kombinera de olika stilarna! Det att jag den här gången fotade färre bilder av två barn än jag tidigare gjort av ett och ändå hittade flera lyckade bilder i bildskörden tycker jag att visar på att jag lärt mig någonting och nu behärskar situationen och kameran bättre. Som en viss guru påpekat så är det bara att öva, öva och öva för att få upp färdigheten…

Men för er som nu räcker upp handen och anmäler er som frivilliga övningsobjekt måste jag tyvärr säga att den här hösten går till att öva hebreiska o annat trevligt. Jag ska koncentrera mig på annat nu än på att fota för jag siktar inte på en karriär som yrkesfotograf, det överlåter jag åt Creatella, Dan och andra.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Två vilda charmtroll och en fotograf

  1. Kamomilla skriver:

    Du har verkligen utvecklats, hejaheja!

Kommentarer är stängda.