Småfiorna kom!

Trots att jag var orolig gick jag och lade mig på söndagkväll och lämnade Fia åt sitt öde. Jag hade program på måndagen så jag behövde sova och inte kunde jag hjälpa Fia mycket ändå. Hon var tydligt på väg mot förlossning men ännu var det bara att vänta.

Pasi berättade att han sett henne ligga i soffan på måndagsmorgonen halv sex. När jag steg upp en timme senare låg hon i korgen och hade fött en unge. Jag kunde andas ut av lättnad. Det gick vägen! Och framför allt, vår hittekatt valde att föda inne i korgen jag gett henne. Det visar att hon är riktigt trygg hos oss. Innan jag måste åka föddes en unge till och Fia verkade lugn och sansad.

Pasi kom hem vid lunchtiden och då hade det kommit ännu en unge. Så totalt blev det tre ungar. En av ungarna hade nog ändå tydligt haft en svår start i livet och klarade sig inte. Så nu har Fia två ungar att ta hand om.

Hon har mat och toalett nära korgen och hon verkar tycka att det är ett välordnat sjukhem. Jag har serverat mjölk och mjuk mat direkt i korgen den första dagen men nu på andra dagen stiger hon redan ur korgen för att äta.

Jag har inte ännu kollat könen på ungarna men det är en Grålle och en Sotis. Egentligen borde jag inte ge dem namn utan lämna det till deras kommande familjer att bestämma men nån typ av arbetsnamn behövs nog tillsvidare.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Familj & Husdjur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.