Projekt kök: NU är det klart!

Ett par dagar har jag ägnat åt att städa skåp och rensa ut onödiga prylar. Det har varit den absolut sämsta delen av renoveringen tycker jag. Tråkigt och långsamt jobb men nog är jag nöjd att jag fått det gjort! Fast det inte syns om man inte öppnar skåpdörrar och -lådor.
Så efter att nu putsat på de sista detaljerna kan jag deklarera köksrenoveringen avklarad!

En sak som vi ändrade på var att ta bort den opraktiska bardisken. Vi tänkte att den skulle vara praktisk och trevlig men defacto blev den en hylla för diverse tidningar och annat onödigt. Vi köpte aldrig ens barstolarna som vi tänkte ha till. Så nu ändrade vi om och disken är ett minne blott.

Skivan sparade vi och satte tillbaka på samma plats men i samma nivå som arbetsbänken bakom så att de tillsammans blev en helhet. Grymt lyckat tycker vi! Hela köket blev mera öppet och kontakten mellan köket och matsalen förbättrades avsevärt.

Vedspisen behövde också den ett nytt lager färg på hällen. Det finns bara en “färg” som håller och det är spissvärta. Spissvärta är egentligen grafitpasta och när man målat på den får den torka och sen tar man en svamp eller tygtrasa och polerar ytan. Det blir blankt och svart och underbart fint. Gjutjärnet ser ut som nytt. Lite luktar det sen när man eldar första gången efter behandlingen men det är det värt.

Men nu då till det alla vill se. Det färdiga resultatet av vårt härliga kök. Fast nej, ännu en före-efterbild för att påminna vad vi började med och vad det blev.

Sen kan jag bjuda på lite bilder på det färdiga…

 På vårt kylskåp står det nu Self service Kitchen open 24 hours, hihi.

Kolla va fint man ser genom från sida till sida!

Just nu känns det som om vår kök är klippt ur en inredningstidning. Så här rent och fint och tomt är det sällan och aldrig!

Nu återstår då bara att reda upp röran i resten av huset…

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Projekt kök: NU är det klart!

 1. zyz skriver:

  Kan man möjligen bli bjuden på invigningschampagne om två veckor????

 2. Starkismor skriver:

  *vittjar postlådan* Vill se live!

 3. Anonym skriver:

  Kan du inte lägga ut en bild på röran så man inte behöver ha så avis på hur fint de är. Tove

 4. Starkismor skriver:

  Tror btw att ni vann mycket på att skippa bardisken! *laddar upp med extra strumppisar för dom går ju ändå sönder…*

 5. Starkismor skriver:

  Vart ha ni städa undan katten, föresten? *sprättar upp kuvertet, tackar för inbjudan – och konstaterar att det var ett opasslingt datum. Hrpmf.*

 6. Anonym skriver:

  Det blev snyggt! Måste komma och inspektera efter att jag kommit tillbaka.

  Linus

 7. Ami skriver:

  Wau!!! Gratulerar till det nya köket! Hälsa också till duktiga Pasi! Kram.

Kommentarer är stängda.