Pojke eller man? Priset på leksaken avgör.

Det här med julklappar är inte alls så enkelt. Speciellt inte när man redan har allt. Vanligtvis brukar jag köpa nåt symboliskt åt Pasi för det han vill ha kan jag inte köpa. Endera vill han ha nån del till datorn som jag inte har en aning om eller så vill han ha nånting som är så dyrt att det inte går ihop men plånboken. Det här året råkade jag gå förbi en hylla i ett prylvaruhus där JULKLAPPEN låg. Till ett rimligt pris dessutom. Tjohoo! Jippii!! Jag hittade nåt jag visste att Pasi ville ha!

IMG_0426Så när han öppnade paketet på julaftonen såg han ut som en liten pojke som fått världens bästa leksak! Jag hade träffat rätt. Det var just vad han ville ha. Så fort batteriet var laddat skulle leksaken provas.  Den surrade och snurrade och for hit och dit. Den är inte helt lätt att bemästra! Den är en liten ultralätt quadrocopter med kamera. På svenska oftare kallad drönare. IMG_0430Det var så roligt att pröva att Pasi gick ut för en första flygtur redan lite senare på kvällen. Det resulterade i att drönaren satt fast uppe i en tall på gården. Gissa vem som fick klättra och rädda den? Jo tack, det finns en orsak till att man ska klättra mycket i träd när man är liten så man vågar rädda leksakerna ur tallar när man är vuxen…

Själv förärades jag en Wii spelkonsol med tillhörande spel. Tanken var att vi, både Pasi o jag, skulle röra på oss lite mera. För bland spelen finns golf, frisbee, bowling och en massa annat skoj. Jag testade ett Mario-spel som är gjort för småungar men jag är urusel på det och dör redan efter några steg av de fördömda giftsvamparna som kommer emot. Suck. Spelet är för småungar, som sagt, inte för tanter…

Idag var det dags för en ny flygtur med en extra kamera. Det krävs väldigt lugnt väder för att inte drönaren ska fara iväg hur som helst och lugnt verkade det vara idag. Så Pasi gick ut för att filma huset från lite högre höjd. Efter en liten stund kom han in tillbaka och bad mig komma med på räddningsexpedition… Suck. Där satt den rackarn i en tall. Rejält högt upp den här gången. Så högt att jag inte ens funderade på att klättra… Kolla in filmen här nedanför så får du se hur det hela gick till.

Det var liksom tänkt att Wii:n skulle stå för lite mera rörelse i familjen men än så länge har nog drönaren fått oss att röra på oss mest… Varsågod, Pasi. Motion lär ska va nyttigt…

 

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.