Projekt kök: Små steg framåt.

Att det kan ta tid att göra en “liten” ytrenovering!! Pust!

Nu när taket är färdigmålat kan vi sätta tillbaka lampor och högtalare. Högtalarna spraymålade gubben vita för jag o sprayfärg går inte ihop. Jag sprayar för nära och drar på för mycket och sen rinner det och blir fult. Alltså fär gubben ta hand om spraymålandet. Nu blir de vita högtalarna nästan osynliga, i alla fall matchar dom taket bra mycket bättre än om de fått förbli svarta.

Högtalarna är den tekniska grej i huset som jag är omålligt stolt över eftersom det är min idé. Jag vill ha radio i köket men jag vill inte upplåta någon hylla och jag vill inte torka damm. Den enkla lösningen är en bilstereo som skruvats fast under ett övre-skåp och integrerats i listen. Högtalarna finns i taket. Perfekt.

Lysrörslampan åkte upp tillbaka med en liten förbättring – hoppas vi. Med en tätningslist hoppas vi hindra flugorna från att krypa in i lampan. Jag orkar inte städa lampan så ofta men jag tycker det ser hemskt ut med flugliken i lampkupan. Förhoppningsvis minskar tätningslisten på detta problem.

Jag tittade på arbetsbänken och skrattade för mig själv. Mandlar, russin, spackel, sopborste, bananer, eluttag… Ja, allt som man behöver i ett kök under förvandling!

Ett första litet smakprov på hur det ska bli! Jag är så glad för att våra befintliga kakel och bänkytor passar det nya så perfekt! Det blir ju alldeles underbart! (vaddå euforisk??)

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Projekt kök: Små steg framåt.

 1. Starkismor skriver:

  Jamän, ja! Ååååh! Snart börjar jag välja stass för återinvigningen! 🙂

 2. Anonym skriver:

  Det blir så fint! Tove

 3. Anonym skriver:

  Blir jättefint, hos oss finns det också målpenslar och pannkaka på diskbänken, Lilian

 4. Janette L skriver:

  Va roligt när ni kommenterar, ni som tittar in! Och ja, det blir fint! Jag är så nöjd, så nöjd.

 5. Lotta skriver:

  Oj va fint de blir…Olli har börjat med Liams rum. De ska tapetseras, nya lister och laminat på golvet. De ska bli så roligt att inreda de sen. 🙂

Kommentarer är stängda.