Ett guldkorn

Ibland när man fotograferar händer det sig att man fångar ett ögonblick som blir fantastiskt på bild. Mitt senaste guldkorn är en arbetskamrats dotter som visade hur hon brukar dansa. Visst är hon en prima ballerina!

img_4239_svrBilden blev bra i sig men jag såg genast vad jag ville göra med den i bildredigeringsprogrammet. Sen var det bara att pröva sig fram och försöka förverkliga idén.

Du har säkert hört talas om att man “photoshoppar” bilder. Det betyder att man på nåt sätt behandlar bilden i programmet Photoshop. Jag har inte använt det programmet tidigare för det har så många funktioner att jag blir alldeles matt av bara tanken. Den finns andra, enklare, program och de har jag använt. Nu har jag ändå kommit så långt att jag inte längre nöjer mig med de funktioner de enklare programmen erbjuder. Alltså har jag gett mig i kast med att lära mig photoshoppa. Genom att söka handledning på nätet lär jag mig sakta en liten sak i gången.

Den här bilden är den första jag gjort svartvit där en del fått förbli i färg. Det är inte särskilt svårt men jag är ändå väldigt nöjd över att ha lyckats.

PS. Mitt namn nere i hörnet är resultatet av skrivplattan och ny kunskap. Inte illa det heller.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Foto och bild och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.