De stora beslutens dag

För mig är fredag för det mesta en ledig dag. Jag får sova utan väckas av väckarklockan. Jag får äta frukost utan att snegla på klockan för att inte försena mig från färjan. Jag får göra vad jag vill, om jag vill.

Nåja, det där är en sanning med modifikation. Det brukar nog finnas en hel del som behöver göras vare sig jag vill eller inte, men det är mest hushållssysslor eller andra egna projekt. jag har ändå märkt att det kan vara avkopplande att städa, organisera, göra undan sådant som samlat sig på hög. Det är ju så skönt sen när jag fått ordning på det där som irriterat men som jag inte hunnit med i veckan!

I morse kände jag att det fanns tusen och en sak som jag skulle vilja ta tag i. Så många saker att jag hade svårt att bestämma mig för var jag skulle början. Nå, det klarade min man av att klargöra med en enda mening: Städa övre våningen!!!

För efter att vi tömde sovrummet och renoverade det har jag en stor hög av kläder, textilier och andra grejer som inte fick komma tillbaka till sovrummet. Den här högen har det tagit emot att åtgärda. Jag har börjat ett par gånger, men jag har har inte orkat så långt per gång. För det är förvånansvärt påfrestande att gå genom varje sak och bestämma om saken ska sparas, slängas eller gå vidare till loppis eller välgörenhet.


En stor del av de kläder som är i bra skick men som “krympt” i skåpet ska vidare till välgörenhet. En stor del av grejerna jag inte rört på åratal ska säljas på loppis eller slängas. Det är sist och slutligen en mycket liten del som ska sparas. Men att gå genom allt och fundera om jag verkligen, på riktigt, behöver just den här saken är tungt.

För de allra flesta grejerna är ju mera än bara en grej. De för med sig minnen och känslor. Så egentligen är det just dessa minnen och känslor jag tar ställning till för varje pryl jag tar tag i. Så, ja, påfrestande!

Nu har jag en stor (verkligt stort) låda full av grejer som ska säljas och mera kommer det. Så vi har bestämt att vi ska ha ett garageloppis i sommar igen. Förra gången vi hade ett loppis var i augusti 2016 (hjälp, var det verkligen så länge sen??) och det skrev jag om före och efter. Det var jättelyckat och vi blev av med massor av grejer. Dessutom var det jätteskoj med alla människor som dök upp och hälsade på.

Så du kan redan nu pricka in i din kalender 10-11.8 för då ska det bli gårdsloppis i vårt garage.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt, Hus & Trädgård, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.