Projekt kök: Han är en händig man!

Helgensom gick var jag på jobb och gubben fick pynja på i lugn och ro här hemma. Det kändes lite tråkigt att jag inte kunde vara med och jobba med köket men å andra sidan fick gubben vara ifred och jobba i egen takt. Så när jag kom hem efter en lång arbetsdag på söndagen såg köket väldigt stökigt ut men det fanns tapeter på väggarna!

Det är nu det är som roligast! Nu när man ser skillnaden mellan det gamla och det nya. Eftersom vi tog ner hyllorna som delat köket för att underlätta renoveringen så ser köket just nu enormt ut! Faktum är att vårt kök är större än hela den lägenhet jag bodde i när jag köpte huset!!

Det är en utmaning att laga mat i detta bombnedslag och att hitta en plats att sitta och äta maten är ännu svårare. Lyckligtvis finns det flera rum i vårt stora hus.

Det känns lite konstigt att frångå alla träytor. Vi har ju haft dem så länge och de var vårt val när vi byggde bo och gjorde vårt gemensamma hem. På nåt sätt känner jag att träytor är mera levande, mera naturliga än målade ytor men nog tusan blir det här nya köket snyggt! Det är en rejäl omställning och jag har alltid haft svårt med förändringar så det tar väl en stund att vänja sig. Detta trots att det är jag själv som drivit igenom att vi ska förändra köket.

Eftersom gubben varit så duktig hela helgen så skrapade jag ihop lite ork ännu på söndags kvällen och målade en del av halvpanelen. Med en första omgång mål ändrar köket igen! Det är alldeles otroligt spännande att se hur varje liten del förändrar hela kökets utseende! Jag har sagt det många gånger ren och kommer att säga det många gånger till: Det blir ett HELT ANNAT kök!

Igårkväll målade gubben panelen en andra gång så nu är det snart dags att måla fönstersmygarna och listerna. Sen gäller det att få golvet tomt innan golvsliparen kommer!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Projekt kök: Han är en händig man!

  1. Starkismor skriver:

    Wow! Största risken med det här projektet är att det smittar av sig på nästa rum. Och nästa. Och…

  2. Janette L skriver:

    Det är kanske lite smittsamt ja…

Kommentarer är stängda.