En solskenshistoria

En solskenshistoria – Vad annat kan man kalla ett inlägg om hur mycket vi hann göra i trädgården när solen äntligen visade sig?


Morötterna tog jag upp förra gången det var vackert väder men igår var det ju en särdeles vacker dag då man bara måste göra höststädning i trädgården. Jag började faktiskt med att tömma komposten och sätta den i skick för vintern.

Jordgubbsraderna var lite väl frodiga så nu var det dags att trimma ner dem lite inför vintern. Mest var det väl för att få nån ordning på revorna som jag ville ta i med hårdhandskarna. Här nedan ser du före och efter bild.

Vi har en rad med jordgubbssorten Ria och det är en knäpp sort som man borde ha i växthus så här på hösten. För den var alldeles full av kart!  Det är en sort som ska ge en sen skörd också men de enda som kalasat på de här bleka jordgubbarna är sniglarna. Bläh!

Det blev lass på lass av blad, revor och kart att köra till komposthögen.

Nu är alla jordgubbar putsade och så fick de en giva höstgödsel också. Jag vet att det är så gott som för sent att ge den nu men då jag bara inte hunnit tidigare så fick det bli nu eller inte alls. Jag räknar med att vi har en period av varm höst ännu så att jordgubbarna hinner dra i sig lite goda näringsämnen.

Björnbären och hallonen ska också klippas med för hösten men efter att ha stått dubbelvikt över jordgubbarna halva dagen var jag så sjuk i kroppen att bärbuskarna fick vänta. Det får bli till en annan dag…

Persiljan sådde jag sent och den tog sig ännu senare men NU är den alldeles fantastisk. Jag borde ta till vara den på nåt sätt.

Morötterna skördade jag i mängd och massor. Rödbetorna blev det inte fullt så mycket av, faktiskt bara ett ämbar, men jag tror det är alldeles tillräckligt för oss.

Mellan varven som jag trimmade jordgubbarna passade Pasi på att rensa lite ogräs i gångarna mellan odlingslådorna. Det är mer eller mindre ett evighetsprojekt men det blir så snyggt när det är gjort! Dessutom är gruset så blött nu att ogräset lossnar utan några som helst problem!

Den här kvällen hann jag ännu klippa gräset mellan jordgubbsraderna så nu är det området så gott som klart för vintern. Nu är det bara resten kvar då…

 

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.