Mitä kuuluu juuri nyt

Eli tässä tämän hetken kuulumisia. Rahan meno kiinnostaa aina monia niinpä ensin hiukan statistiikkaa. Nimittäin muutama sana lämmitys kustannuksista. Viime vuoden koko talven lämmitys kustannukset (sisältäen lämpimän käyttöveden) oli noin 950€. Osa talvesta meni silloin vielä hiukan säätöjä etsien, mutta ihan tyytyväinen edelleenkin tuohon lukuun. Nyt katsoin tätä kulunutta talvea. Lämmitys oli kokonaan pois päältä syyskuun loppuun saakka ja syyskuun lämmitykseen käytettiin ainoastaan 14kWh.

Lokakuussa 460kWh
Marraskuussa 599kWh
Joulukuussa 944kWh
Tammikuussa 1269kWh
(Helmikuussa 19.2 mennessä 709kWh, ei mukana laskuissa)

Tuli juuri joulukuun ja tammikuun sähkölasku ja siinä oli kWh hinta 16,3 senttiä/kWh  (sisältää kaikki perusmaksut, siirtomaksut, verot, ym. kulut). Eli tähän mennessä tämän talven lämmitys on maksanut 535,60€. Helmikuu-maaliskuu on vielä lämmityskautta jäljellä ja ei vaikuta siltä, että siitä tulisi erityisen kylmä niin jäädään mitä todennäköisimmin kustannuksissa alle edellisen vuoden. Näissä luvuissa ei ole mukana vesi-ilmalämpöpumpun automatiikan ja kiertovesipumpun kuluttamaa sähköä ainoastaan itse pumpun kuluttama sähkö (niistä pitäisi lisätä arviolta 50€ jos kuluttaa koko ajan 100wattia, mutta tämä kulutus ihan arvio sillä en ole mitannut).

Muutamana päivänä jo tullut hiukan sähköäkin paneeleista kun aurinko sulatti lumet pois niiden päältä. Parhaimmillaan noin 2kWh päivässä niin ei sillä vielä taloa lämmitetä, mutta kaikki auttaa.

Makuuhuoneessa päästiin jo siihen vaiheeseen, että saatiin laittaa vaatteita takaisin kaappiin. Ja sitten vaimolle tuli mieleen, että eikö olisi kiva jos siellä olisi valot… kaapissa missä ei ole sähköä… Aloin jo miettiä, että pitää ainakin poistaa osa jalkalistoista että saan kaapelit piiloon ja sitä ja tätä … ja mitäs sitten tehtiin kertoo Nette varmaan itse 🙂

Remontin jäljiltä on koko talo ihan kaaoksessa niin siivouksessa menee varmaan yhtä kauan kuin koko remontissakin, mutta on se silti jo kivampaa hommaa näin päin. Päätettiin myös, että makuuhuoneeseen ei mene mitään takaisin mitä ei todellakaan tarvita, eli kaikki vaatteet mitä ei mahdu päälle tai mitä ei käytä niin ei tule takaisin vaan menee jonnekin kierrätykseen tai roskikseen. Muutenkin ollaan yritetty vähentää ylimääräisen tavaran määrää koko talossa sillä ollaan huomattu, että siivoaminen on paljon helpompaa kun ei sitä tavaraa ole ihan joka nurkka pullollaan.

 

Det här inlägget postades i Aurinkosähkö ja lämmitys, Hus & Trädgård, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.