Sähkönkulutuksen seuranta, HUHTIKUU (+toukokuu)

Linkki Maaliskuun kulutus mittauksiin.

No nyt se kesä on vihdoinkin alkanut ja on tarpeeksi lämmintä ettei tarvita enää mitään lämmitystä. Niinpä on aika päättää tämän talven lämmitys kustannuksien seuranta.

Tässä käyrää…

Niinkuin käyrästä näkee niin sähkönkulutus ollut todella alhaista (verrattuna vaikka edelliseen kuukauteen), mutta se ei ainoastaan johdu lämpimästä ulkoilmasta vaan siitä, että meille asennettiin aurinkopaneelit tuottamaan sähköä ja ne on otettu käyttöön 22.3.

Eli osa käytetystä sähköstä on ollut omaa tuotantoa ja se ei näy noissa käyrissä. Mutta se ei onneksi vaikuta sähkönkulutuksen arviointiin lämmityksessä sillä siinä oleva mittari ei välitä mistä se sähkö tulee. Huhtikuun kokonaiskulutus oli 911,86kWh ja lämmitykseen on mennyt 575,70kWh (mittarin mukaan). Toukokuun 14 päivä sammutin vesi-ilmalämpöpumpun kokonaan kesäksi ja mittarin mukaan pumppu on kuluttanut sähköä vielä toukokuussa 86,5kWh eli aika pienellä on jo menty. Syy tähän on aurinkokeräimet jotka lämmittää tankissa olevaa vettä melkein ilmaiseksi. Säädin vielä pumpun asetukset niin että se on viimeaikoina käynyt vain päivällä jos on ollut tarpeen lämmittää ja silloin se on käyttänyt omaa tuotantoa olevaa sähköä eli käytännössä ilmaiseksi.

Eli huhti-toukokuun sähkönkulutus lämmitykseen oli pyöreästi 700kWh. Se kerrottuna arviolta 14 senttiä/kWh tekee 98€

Eli koko talvena on kulunut 6339,43kWh sähköä lämmitykseen ja se on maksanut meille 948,44€. Ei yhtään paha kun ajattelee, että meillä on vanha ja huonosti eristetty talo, painovoimainen ilmanvaihto ja lattia pinta-alaa noin 200 neliötä. Pannu ja takka ollut päällä myös todella vähän koska halusin tietää paljonko lämmitys tuolla uudella pumpulla käytännössä maksaa. Arvio sähkönkulutuksen lisäätymisestä tuolla pumpulla oli alunperin 7000kWh niin aika lähelle tuo arvio osui ja ellei oltaisi laitettu puupannua päälle ne pari päivää kun ulkona oli -25 astetta niin olisi saattanut arvio osua aika nappiin.

Jos jäi kysyttävää talven lämmityksestä niin kysy kommentti kentässä 🙂

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Sähkönkulutuksen seuranta, HUHTIKUU (+toukokuu)

  1. Pingback: Sähkönkulutuksen suranta, MAALISKUU | Westerbacka Story

Kommentarer är stängda.