Taas on se aika vuodesta…

… kun alkaa olla niin kylmä, että on aika laittaa lämmitys päälle. Ennen kuin puhun enemmän siitä niin haluan kuitenkin palata kesään ja vertailla vähän sähkönkulutusta niin nähdään oliko aurinkopaneeleista jotain hyötyä.

Niinkuin käyristä näkyy niin kyllä kesän kulutukset ovat olleet selkeästi pienemmät ja silti saman 5kk aikana ollaan myyty sähköä useampi tuhat kWh verkkoon (en saanut Fortumilta juuri nyt tarkkaa tietoa, mutta muistan, että parhaimpana kuukautena myyty yli 400kWh). Esimerkiksi Kesä- ja Heinäkuun sähkölasku oli 57€ (perusmaksut ja verot on jo enemmän kuin tuo) niin siinä näkyy jo aika hyvin mitä saatiin sähkön myynnistä sillä se vähennetään suoraan laskusta.

Nyt on tosiaankin Vesi-ilmalämpöpumppu taas päällä ja nyt viikon aikana kuluttanut päivässä 10-18 kWh. Samaan aikaan saadaan auringosta vielä 1-14kWh päivässä sähköä ja pumppu on tällä hetkellä säädetty niin että käy vaan päivällä jos vaan mahdollista niin käytetään hyödyksi itse tuotettua sähköä.

Laskin että lämmitys maksaa nyt suunnilleen euron päivässä (maksimissaan 2€) sillä hankalaa varmistaa kuinka paljon sähköstä tosiaan otetaan omaan käyttöön ja että sähköä tuotetaan juuri silloin kun pumppu käy. Mutta jos pitää valikoida pilkkoanko puita ja lämmitän pannulla vai maksanko yhden euron niin miten itse tekisit 🙂

Koska viime vuosi oli testausta ja ei lämmitetty puilla melkein ollenkaan niin nyt on pannu ollut jo hiukan päällä ja tulee varmasti enemmän olemaan päällä kun on oikein kylmä sillä nyt pystytään suoraan laskemaan säästöt. Juuri nyt saa pumppu jauhaa vielä lämpöä.

 

Det här inlägget postades i Aurinkosähkö ja lämmitys och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.