Sommarens mumsigaste lunch

Under det senaste halvåret har jag försökt ändra mina matvanor lite grann. Jag har valt bort onödiga kolhydrater men inte valt att hålla någon strikt diet. En dag stod jag här hemma och undrade vad jag skulle hitta på till lunch. I kylskåpet fanns en övermogen avocado och en bukett broccoli och ett paket halloumi. På arbetsbänken fanns det körsbärstomater och i skafferiet kidneybeans. Så det blev dagens lunch och det blev såååå gott!

Här kommer receptet på min somriga skåpsops-sallad.

1 bukett broccoli
1 avocado
½ shaker halverade körbärstomater
1 förpackning kidneybeans
1½ msk limejuice
1 msk olivolja
salt & peppar
1 paket halloumiost
en rejäl klick smör

Börja med att dela broccolin i mindre buketter. Koka upp vatten i en kastrull och släng i broccolin. Låt koka tre minuter och häll sen av vattnet. Skölj genast broccolin i kallt vatten så att kokprocessen avbryts. Buketterna ska vara al dente, inte sönderkokta och mjuka.

 

 

 

Medan broccolin kokar hinner du röra ihop limevinegretten av limejuice, olivolja, salt och peppar. Skär den mogna avocadon i små bitar och vänd ner den i vinegretten så svartnar den inte.

 

 

 

Blanda i kidneybeans och körbärstomater och den förvällda, nedkylda broccolin. Så har du salladen klar.

 

 

 

 

Värm upp stekpannan och släng i smöret. Låt det smälta och nästan börja brynas innan du steker halloumin som du skurit i skivor.

 

 

 

 

Ta daa! Nu har du en smarrig sallad och underbart god halloumi. Smaklig måltid!

Det här är vad jag kallar mumsig snabbmat.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Mat & Smaker och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.